Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΠΜΣ Επιχειρηματική Οικονομική με αναλυτικές μεθόδους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Συνεχίζονται μέχρι τις 20 Ιουνίου 2022 οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) Επιχειρηματική Οικονομική με αναλυτικές μεθόδους (MSc in Business Economics with analytics).

Το μεταπτυχιακό Επιχειρηματική Οικονομική με αναλυτικές μεθόδους (MSc in Business Economics with analytics) προσφέρεται από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το προτεινόμενο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ιδρύθηκε πρόσφατα, με κύριο σκοπό να προσφέρει στους ενδιαφερομένους την απαραίτητη εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη σε σύγχρονες ποσοτικές και αναλυτικές μεθόδους στην επιχειρηματική οικονομική και στις στρατηγικές αποφάσεις. Το Πρόγραμμα ανταποκρίνεται πλήρως στις αναδυόμενες ανάγκες της εγχώριας και διεθνούς οικονομίας, των αγορών και των επιχειρήσεων, που πλέον αναζητούν οικονομολόγους με επαρκείς γνώσεις στην ανάλυση μεγάλων βάσεων δεδομένων και στην εφαρμογή οικονομετρικών και υπολογιστικών μεθόδων (με χρήση R και Python), όπως η τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence) και η στατιστική εκμάθηση (statistical learning). Το Πρόγραμμα σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες αυτές, προσφέροντας την παραπάνω εκπαίδευση, στηριζόμενο στο υψηλό επίπεδο του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, αλλά και σε διδάσκοντες εγνωσμένου κύρους από πανεπιστήμια της αλλοδαπής. Οι απόφοιτοι, μετά το πέρας των σπουδών τους, θα είναι σε θέση να λαμβάνουν κατάλληλες αποφάσεις με βάση την εκτενή ανάλυση δεδομένων (evidence-based decision making) και να προβαίνουν σε εκτιμήσεις και προβλέψεις (estimation & forecasting). Θα είναι επίσης σε θέση να διαχειρίζονται μεγάλες βάσεις μη διαρθρωμένων δεδομένων (big unstructured data) και να παράγουν νέα διαρθρωμένα πρωτογενή δεδομένα και σύνθετους δείκτες (structured data & composite indices).


Η παρεχόμενη εκπαίδευση καλύπτει επαγγελματικές και ερευνητικές ανάγκες των αποφοίτων του Προγράμματος σε ένα ευρύ φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων ή οργανισμών (ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ). Μεταξύ άλλων, οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας ως οικονομικοί αναλυτές, σύμβουλοι επιχειρήσεων και διαχείρισης, χρηματοοικονομικοί αναλυτές ή διαπραγματευτές χρεογράφων, σύμβουλοι επενδύσεων, πιστωτικοί αναλυτές, διαχειριστές χαρτοφυλακίων, στρατηγικοί σχεδιαστές και ερευνητές αγορών, αναλυτές οικονομικών και επιχειρηματικών δεδομένων, όπως και στελέχη (ή σύμβουλοι) οργανισμών και δημόσιων επιχειρήσεων (ή εποπτικών αρχών), ανταποκρινόμενοι σε απαιτήσεις χρήσης σύγχρονων αναλυτικών μεθόδων. Παράλληλα με την εκπαίδευση σε αναλυτικές μεθόδους, η εκπαίδευση σε διάφορους τομείς της Οικονομικής Επιστήμης προσφέρει στους αποφοίτους του Προγράμματος ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών των αναλυτικών μεθόδων στην πράξη και ορθής ερμηνείας των οικονομικών αποτελεσμάτων τους.

Υποβολή αιτήσεων έως και την έως και την Παρασκευή 20/6/2022.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα προγράμματος: https://www.dept.aueb.gr/el/business-economics
Γραμματεία Προγράμματος: Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8203649 & Email: business.econ@aueb.gr

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο