Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποβολή αιτήσεων για το δημοφιλές ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων του ΕΚΠΑ

Διαχείριση Κινδύνων στη Νέα Εποχή

Στο σύγχρονο, συνεχώς μεταβαλλόμενο, επιχειρησιακό περιβάλλον οι εταιρείες και οργανισμοί βρίσκονται μπροστά με μία πληθώρα κινδύνων τους οποίους πρέπει να διαχειριστούν αποτελεσματικά. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε γίνει παρατηρητές σε διαφορετικά πρωτόγνωρα γεγονότα όπως η κατάρρευση των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας (dot-com bubble), η έξαρση της παγκόσμιας τρομοκρατίας, η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και η πανδημία Covid-19. Από ό,τι φαίνεται, τα ακραία γεγονότα αρχίζουν να αποτελούν τη νέα πραγματικότητα (the new norm), συνεπώς τα τμήματα διαχείρισης κινδύνου και εσωτερικού ελέγχου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οργανωτικής δομής των εταιρειών που θέλουν να είναι ανταγωνιστικές και βιώσιμες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η διαχείριση κινδύνων κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα των 100 κορυφαίων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ (money.cnn.com.) Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες (π.χ, Bloomberg, McKinsey) οι θέσεις εργασίας στον κλάδο αυτό θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα έτη. 

Ο σύγχρονος και σύνθετος ρόλος του στελέχους διαχείρισης κινδύνων απαιτεί διευρυμένες δεξιότητες και γνώσεις εννοιών και εργαλείων από τα γνωστικά αντικείμενα της οικονομικής και χρηματοοικονομικής επιστήμης, των ποσοτικών μεθόδων, της αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου. 

Το ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τις αντίστοιχες κατευθύνσεις της Διαχείρισης Κεφαλαίων και Κινδύνων/Risk Management, του Εσωτερικού Ελέγχου/Internal Audit και της Κανονιστικής Συμμόρφωσης/Compliance αποτελεί το μοναδικό εξειδικευμένο Πρόγραμμα στην Ελλάδα που θεραπεύει πολυδιάστατα και ολιστικά τη Διαχείριση Κινδύνων. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ακολουθεί υψηλά διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα, χωρίς να χάνει τον πρακτικό επαγγελματικό του προσανατολισμό και ολοκληρώνεται μέσα σε ένα ευέλικτο χρονικό διάστημα (full-time: 24 μήνες, part-time: 48 μήνες).

Πλεονεκτήματα/Καινοτομίες του Προγράμματος

 • Η διάρθρωσή του ως blended program, βάσει ΦΕΚ ίδρυσης πριν από την περίοδο της πανδημίας, ανταποκρίνεται πλήρως στην καθημερινότητα του σημερινού εν δυνάμει φοιτητή, συνδυάζοντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (on line lectures, e-class) με τη δια ζώσης διδασκαλία σε τάξη
 • Μαθήματα σε μη εργάσιμες ημέρες – Σάββατο & Κυριακή
 • Το ΕΚΠΑ στα 200 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου 
 • Έμπειρο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό
 • Υποτροφίες Αριστείας
 • Διαλέξεις από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς - Expert Lecture Series
 • Χορήγηση Πιστοποιητικού “Value Investing” από το Ben Graham Centre for Value Investing σε φοιτητές της κατεύθυνσης Διαχείρισης Κεφαλαίων και Κινδύνων ύστερα από επιτυχή αξιολόγηση στα αγγλικά
 • Η ειδίκευση «Εσωτερικός Έλεγχος» διακρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΙΑ Global), ΗΠΑ και αναγνωρίστηκε ως IAEP Internal Audit Foundation Program (το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει διακριθεί από το IIA Global)
 • Προγράμματα μαθητείας (internships) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management ΑΕΔΑΚ
 • Συνεργασίες με αναγνωρισμένες εταιρείες και οργανισμούς (The Institute of International Auditors Greece, Ernst & Young- EY Greece, Ελληνική Ένωση Πιστοποιημένων Εξεταστών κατά της Απάτης-HACFE κ.ά). 
 • Ευκαιρίες απασχόλησης φοιτητών & αποφοίτων μας σε συνεργαζόμενες εταιρείες
 • Καλύπτει σημαντικό μέρος της ύλης διεθνών επαγγελματικών πιστοποιήσεων στη Διαχείριση Κινδύνων και τον Εσωτερικό Έλεγχο, καθώς και των επαγγελματικών πιστοποιήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος & της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Το ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων»/ Applied Risk Management”, δέχεται αιτήσεις έως τις 30/06/2024.

Περισσότερες πληροφορίες για τα αντικείμενα του Π.Μ.Σ. παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα: https://appliedriskmgt.econ.uoa.gr

LinkedIn: Master in Applied Risk Management UOA
Facebook: ΠΜΣ στην Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων/Applied Risk Management

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο