Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΠΜΣ Δημόσια Οικονομική και Πολιτική από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής λειτουργεί από το 2012, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Δημόσια Οικονομική και Πολιτική, και έρχεται να καλύψει μία βασική ανάγκη της ελληνικής οικονομίας, αφού ο δημόσιος τομέας απασχολεί περίπου το ¼ του συνόλου των εργαζομένων.

Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση των φοιτητών σε θέματα Δημόσιας Οικονομίας και Πολιτικής, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Τα μαθήματα που προσφέρει έχουν τριπλό προορισμό. Επιδιώκουν:

α) την εξειδίκευση των πτυχιούχων σε θέματα διοίκησης (απόκτηση βασικών γνώσεων διοικητικού δικαίου και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού),
β) την οικονομική εμβάθυνση σε ουσιώδη θέματα λειτουργίας του δημοσίου (δημόσια πολιτική, προϋπολογισμοί – απολογισμοί κλπ)
γ) τη γενικότερη εκπαίδευση σε θέματα διεθνών σχέσεων, δημόσιας διακυβέρνησης, αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων.

Σε ποιους απευθύνεται 

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, πτυχιούχοι Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, που προέρχονται από Τμήματα Διοικητικών, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών ή άλλων συναφών Τμημάτων.

Υποβολή αιτήσεων

Το ΠΜΣ δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Ο α’ κύκλος υποβολής αιτήσεων ενδιαφέροντος για το ΠΜΣ Δημόσια Οικονομική και Πολιτική για το ακαδημαϊκό έτος 2024 -2025 λήγει στις 10/06/2024.

Αναλυτικές πληροφορίες: Προκήρυξη – πρόσκληση υποβολής αιτήσεων

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα https://mpep.uniwa.gr/ καθώς και στο email: mpep@uniwa.gr ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Γραμματεία του ΠΜΣ.: 210-5381323 (Δευτέρα-Παρασκευή 18:00-20:00).

Social Media

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο