Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) ανακοινώνει την έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων της: «Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου»

Για 27η χρονιά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO)  ανακοινώνει την έναρξη του νέου κύκλου για την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου (www.eploacademy.eu) που διεξάγεται κάθε χρόνο, κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.  Περισσότεροι από 500 σπουδαστές έχουν αποφοιτήσει από την Ακαδημία, έχοντας διαγράψει μια άριστη επαγγελματική σταδιοδρομία ως νομικοί και δημοσιολόγοι, εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. 

Στόχος της Ακαδημίας, είναι να εκπαιδεύσει νέους νομικoύς, πολιτικούς επιστήμονες, καθώς και επαγγελματίες στο σκεπτικό και τη φιλοσοφία των διαφόρων Ευρωπαϊκών Συστημάτων Δημοσίου Δικαίου, καθώς και στις αποκλίσεις μεταξύ τους . Η Ακαδημία προσφέρει ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας τριών εβδομάδων, η ολοκλήρωση του οποίου οδηγεί στην απόκτηση είτε του Διεθνούς Εντατικού Diploma (International Intensive Master of Laws in European Public Law) με παρακολούθηση δυο κύκλων και την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής ή ενός Πιστοποιητικού τίτλου Παρακολούθησης (Certificate of Attendance) με την παρακολούθηση ενός αυτόνομου κύκλου που αφορά στην πιο επίκαιρη ατζέντα για το  Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο.  Στη διάρκεια κάθε εβδομάδας, μελετάται ένα συγκεκριμένο θέμα δημοσίου δικαίου. Έγκριτοι καθηγητές, από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, διδάσκουν και εξετάζουν πάνω σε ποικίλα ευρωπαϊκά νομικά συστήματα. Στη φετινή διοργάνωση θα διδάξει ο Καθηγητής κ. Martin Belov (Πανεπιστήμιο Σόφιας St. Kliment Ochridski) και ο Καθηγητής κ. Tor Van den Brink (Πανεπιστήμιο Ουτρέχτης). Στο τέλος των τριών εβδομάδων, πραγματοποιείται η ετήσια συνάντηση των 200 και πλέον επιφανών μελών της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου στην οποία καλούνται υποχρεωτικά να συμμετέχουν οι φοιτητές της Ακαδημίας και επωφελούνται από την ανταλλαγή απόψεων ενός επιστημονικού δυναμικού, υψηλού κύρους και διεθνούς αναγνώρισης. 

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται πανεπιστημιακός ή μεταπτυχιακός κύκλος στον τομέα της Νομικής, των Πολιτικών επιστημών, των Διεθνών Σχέσεων, της Δημόσιας Διοίκησης ή Ευρωπαϊκών σπουδών. Τα μαθήματα και οι διαλέξεις γίνονται στα αγγλικά, και συνεπώς οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν επαρκώς την Αγγλική γλώσσα. 

Οι φοιτητές εκείνοι που επιθυμούν να αποκτήσουν, πέραν του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης, το Διεθνές Εντατικό Μεταπτυχιακό μπορούν να διαλέξουν ένα αντικείμενο πάνω στο οποίο θα εκπονήσουν διατριβή κατά τη διάρκεια της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς στον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, υπό την εποπτεία ενός καθηγητή-μέλους της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου. 

Οι φοιτητές αυτοί υποχρεούνται να παρακολουθήσουν ένα δεύτερο κύκλο σπουδών της Ακαδημίας, στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιάσουν τη διατριβή τους ενωπίον μιας ad hoc επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ακαδημίας www.eploacademy.eu ή στο τηλ  22920 69811, academy@eplo.eu. Αιτήσεις έως 30 Ιουλίου, 2021.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο