Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρωτοποριακό μεταπτυχιακό MSc Cell and Gene Therapies από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής

Το «MSc Cell and Gene Therapies» στοχεύει στην παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στον τομέα των Προηγμένων Θεραπευτικών Φαρμακευτικών Προϊόντων (ATMPs) και ιδιαίτερα των Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών (CGT), τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Πρόκειται για ένα διιδρυματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και απευθύνεται σε φοιτητές με πτυχίο στις βιοεπιστήμες, που ενδιαφέρονται για έναν ρόλο στον τομέα CGT σε ακαδημαϊκά, κλινικά, βιομηχανικά και ρυθμιστικά περιβάλλοντα.

Καλύπτει όλες τις πτυχές των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών με σκοπό να εκπαιδεύσει πτυχιούχους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων στους τομείς παραγωγής, διανομής, κλινικής αξιολόγησης και κλινικής εφαρμογής των CGT και να μελετήσει τόσο το βιολογικό υπόστρωμα τους, όσο και το ρυθμιστικό πλαίσιο για την παραγωγή και την εφαρμογή τους. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, εκπαίδευση στη βασική κυτταρική βιολογία, εργαστηριακές τεχνικές και στατιστική. 

Οι απόφοιτοι του «MSc Cell and Gene Therapies» θα είναι επαγγελματίες στον χώρο των CGTs με μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που θα λάβουν θα ενισχύσει τις δεξιότητες τους και θα ενισχύσει τις ευκαιρίες απασχολησιμότητας τους ως στελέχη στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα στους τομείς της Βιοτεχνολογίας και της Υγείας. Επιστήμονες με ιατρική κατεύθυνση θα εκπαιδευτούν στους τομείς της κλινικής έρευνας CGT, της μεταφραστικής έρευνας και της εφαρμογής τους για τη θεραπεία ανίατων έως σήμερα ασθενειών. 

Με δυνατότητες εξ αποστάσεως παρακολούθησης, εισηγήσεις απογευματινές ώρες, και πρακτική εκπαίδευση στα GMP εργαστήρια των χορηγών του προγράμματος (Theracell Laboratories) ή του Ινστιτούτου Κυτταροθεραπείας «Δημήτρης Λόης», Πανεπιστήμιο Πατρών, μόνο τρεις φορές ανά έτος, οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να διδαχθούν από διεθνούς φήμης επιστήμονες στον συγκεκριμένο τομέα και να εκτεθούν σε κάθε μικρή λεπτομέρεια που αφορά στην ανάπτυξη κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών. 

  • Διάρκεια: 1 έτος
  • Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλική
  • Κόστος: 4.000 €
  • Αιτήσεις εδώ έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2023
  • Περισσότερα: MasterCGT.com

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο