Πρωτοποριακό μεταπτυχιακό MSc Cell and Gene Therapies από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής
Το «MSc Cell and Gene Therapies» στοχεύει στην παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στον τομέα των Προηγμένων Θεραπευτικών Φαρμακευτικών Προϊόντων (ATMPs) και ιδιαίτερα των Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών (CGT), τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Πρόκειται για ένα διιδρυματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και απευθύνεται σε φοιτητές με πτυχίο στις βιοεπιστήμες, που ενδιαφέρονται για έναν ρόλο στον τομέα CGT σε ακαδημαϊκά, κλινικά, βιομηχανικά και ρυθμιστικά περιβάλλοντα.
Καλύπτει όλες τις πτυχές των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών με σκοπό να εκπαιδεύσει πτυχιούχους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων στους τομείς παραγωγής, διανομής, κλινικής αξιολόγησης και κλινικής εφαρμογής των CGT και να μελετήσει τόσο το βιολογικό υπόστρωμα τους, όσο και το ρυθμιστικό πλαίσιο για την παραγωγή και την εφαρμογή τους. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, εκπαίδευση στη βασική κυτταρική βιολογία, εργαστηριακές τεχνικές και στατιστική.
Οι απόφοιτοι του «MSc Cell and Gene Therapies» θα είναι επαγγελματίες στον χώρο των CGTs με μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που θα λάβουν θα ενισχύσει τις δεξιότητες τους και θα ενισχύσει τις ευκαιρίες απασχολησιμότητας τους ως στελέχη στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα στους τομείς της Βιοτεχνολογίας και της Υγείας. Επιστήμονες με ιατρική κατεύθυνση θα εκπαιδευτούν στους τομείς της κλινικής έρευνας CGT, της μεταφραστικής έρευνας και της εφαρμογής τους για τη θεραπεία ανίατων έως σήμερα ασθενειών.
Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται διά ζώσης για τα εργαστηριακά μαθήματα και με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα θεωρητικά (σε ποσοστό 20% του συνόλου των μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών, σύμφωνα με το άρθρο 80 παρ. 3 ιδ του ν. 4957/2022). Η χρήση μεθόδων ασύγχρονης εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) των πιστωτικών μονάδων του Δ.Π.Μ.Σ. Τα πρακτικά μαθήματα θα γίνουν ανά μικρές ομάδες και θα διενεργούνται στα εργαστήρια του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του ΠΑΔΑ, στα GMP εργαστήρια που στεγάζονται στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και σε συνεργαζόμενα GMP εργαστήρια άλλων ιδρυμάτων ή εταιρειών βιοτεχνολογίας.
- Διάρκεια: 1 έτος
- Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλική
- Κόστος: 4.000 €
- Αιτήσεις εδώ έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2025
- Περισσότερα: MasterCGT.com
Δείτε την αναλυτική προκήρυξη.