Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ημερίδα με κεντρικό θέμα "Από το διάστημα στο έδαφος – Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και περιβαλλοντικές επιπτώσεις".

Το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης & Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND, του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Center for Observation, Impacts, Energy of MINES ParisTech και το Paris Sciences & Lettres (PSL) University, διοργανώνουν Ημερίδα με κεντρικό θέμα "Από το διάστημα στο έδαφος – Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και περιβαλλοντικές επιπτώσεις".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Auditorium Theo Angelopoulos (Γαλλικό Ινστιτούτο), στις 5 Οκτωβρίου 2021 (19:00 – 21:00), την οποία θα πλαισιώσουν καταξιωμένοι στον τομέα τους Έλληνες και Γάλλοι επιστήμονες από ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς οργανισμούς όπως θα δείτε αναλυτικά στο δελτίο τύπου.

Συμμετέχουν οι ερευνητές - ειδικοί επιστήμονες:

  • Παντελής Κάπρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου Αθηνών),
  • Ανδρέας Καζαντζίδης (Πανεπιστήμιο Πατρών),
  • Philippe Blanc (MINES ParisTech, PSL University),
  • Ιωάννα Καράγαλη (Danish Meteorological Institute),
  • Romain Besseau (MINES ParisTech),
  • Αλεξάνδρα Μπόνου (TUV Austria Hellas),
  • Dr Paula Perez-Lopez (MINES ParisTech, PSL University)

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να ανοίξει διάλογο με θέμα την αιολική και ηλιακή ενέργεια και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, με στόχο να ενημερώσει το ευρύ κοινό για το πως η Παρατήρηση της Γης αποτελεί σήμερα πολύτιμο εργαλείο για την υποστήριξη στη λήψη αποφάσεων, στην παρακολούθηση και διαχείριση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στο μετασχηματισμό του ενεργειακού τομέα και στην ενεργειακή μετάβαση.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ. Χαράλαμπος (Χάρης) Κοντοές, Διευθυντής Ερευνών του Κέντρου Επιστημών Παρατήρησης της Γης & Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης "BEYOND", του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η εκδήλωση είναι με είσοδο ελεύθερη (θα ακολουθηθεί το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο  - περιορισμένες θέσεις λόγω Covid-19) και σε απευθείας μετάδοση διαδικτυακά από τον σύνδεσμο www.ifg.gr.

Αναλυτικές Πληροφορίες για την εκδήλωση και το πρόγραμμα θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Τμήμα επικοινωνίας BEYOND: 210 3490125
Μίρκα Ρώσση: 6937138133, Ελένη Χρηστιά: 6978 486887

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο