Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Health Lab: Μελετώντας τις προκλήσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει.

Ο οργανισμός κοινωνικής καινοτομίας Youthnest με την υποστήριξη του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους” του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, την συνεργασία των Global Shapers Athens, καθώς και την πολύτιμη επιστημονική υποστήριξη του Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης διαΝΕΟσις, διοργανώνει μία σειρά 4 εργαστηρίων με σκοπό την μελέτη των προκλήσεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα:

  1. Οι βασικές προκλήσεις στο σύστημα υγείας στην Ελλάδα (18.05, 18.00-20.00)
  2. Το πρόβλημα και το σύστημα πίσω από κάθε πρόκληση (25.05, 18.00-20.00) 
  3. Αντίληψη των βασικών δυναμικών της κάθε πρόκλησης (01.06, 18.00-20.00) 
  4. Εύρεση πλεονεκτήματος & Στρατηγική δράση (08.06, 18.00-20.00)

Το σύστημα Υγείας είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και ο τομέας της Δημόσιας Υγείας απαραίτητος για το υψηλό βιοτικό επίπεδο των πολιτών, μέσω της κάλυψης ζωτικών αναγκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ψυχικής υγείας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα περιλαμβάνει ένα πολύπλευρο δίκτυο φορέων υγείας και επαγγελματιών (Γιατροί, ερευνητές, διοικητές, νοσηλευτές κ.λπ.), τους οποίους προσκαλούμε να συμμετάσχουν στα 4 εργαστήρια, που στοχεύουν:

  1. Στην κατανόηση της συστημικής προσέγγισης στον τομέα της Υγείας: οι δυναμικές μεταξύ των βασικών παραγόντων, οι εμπλοκές και οι προκλήσεις ανάπτυξης, οι δυσκολίες επικοινωνίας κ.λπ. (Μέθοδος Systemic Thinking)
  2. Στην γρήγορη και αποτελεσματική μελέτη των προκλήσεων του συστήματος, ώστε να αναζητηθούν τρόποι “μετάφρασής” τους σε πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις (Μέθοδος Design Thinking)
  3. Στην ενθάρρυνση της ουσιαστικής συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των παρόχων υγείας

Σε ποιους απευθύνεται
Η σειρά εργαστηρίων “Health Lab: Μελετώντας τις προκλήσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας” απευθύνεται σε διοικητικά πρόσωπα του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα υγείας, ιατρούς, νοσηλευτές, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες της Υγείας, καθώς και σε φοιτητές σχολών Υγείας.

  • Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους μπορούν να παρακολουθήσουν και τα 4 εργαστήρια. 
  • Προκειμένου να διατηρηθεί ο γεωγραφικός και επαγγελματικός πλουραλισμός, στην επιλογή των συμμετεχόντων θα ληφθεί υπόψη ο τόπος διαμονής και η ιδιότητα κάθε συμμετέχοντα.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ
Διαβάστε περισσότερα εδώ

--------------------------
To πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους” του ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ, έχει ως στόχο τη χρηματοδότηση θέσεων απασχόλησης για άνεργους έως 30 ετών σε κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας. Με τη στήριξη του προγράμματος, οι νέοι αποκτούν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία, σε θέσεις επιλογής τους, άμεσα συνυφασμένες με το αντικείμενό τους, ενώ παράλληλα ενισχύεται και το δυναμικό των οργανισμών που συμμετέχουν, επιτρέποντάς τους να διευρύνουν το έργο τους και να αυξήσουν το θετικό κοινωνικό τους αντίκτυπο. 

Έχετε ερωτήσεις; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο hello@youthnest.com
 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο