Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

H Πρωτοβουλία SNF-LC του Lincoln Center και του ΙΣΝ Φέρνει την Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο, σε Ελλάδα και ΗΠΑ

Η πρώτη συνεργασία ανάμεσα στο Lincoln Center και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Stavros Niarchos Foundation – Lincoln Center (SNF-LC) Agora Initiative, θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι μία υπαίθρια έκθεση εικαστικών τεχνών στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας τόσο του δημόσιου χώρου όσο και των τεχνών για μια νέα εποχή, μέσω της δημιουργίας «Δίδυμων Αγορών» (Twin Agoras) στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. 

Η έκθεση, με τίτλο «Πρόσωπα του Ήρωα» θα παρουσιάσει έργα που διερευνούν την έννοια του ήρωα και του ηρωισμού, από τους φοιτητές του Parsons School of Design στη ΝΥ και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Θα παρουσιαστεί στο κοινό τον Ιούλιο του 2021, αποτελώντας μέρος αφενός του νέου προγράμματος Restart Stages του Lincoln Center και αφετέρου του εορτασμού του ΚΠΙΣΝ για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

«Σε μια εποχή που έχουν περιοριστεί τα ταξίδια, η Πρωτοβουλία SNF-LC Agora είναι ζωτικής σημασίας, καθώς προσπαθεί να χτίσει γέφυρες ανάμεσα σε δυο ηπείρους, και να συνδέσει όλους μας μέσω της τέχνης και του δημόσιου χώρου», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Ελπίζουμε ότι οι “Δίδυμες Αγορές”, στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη, θα λειτουργήσουν ως δημιουργικός καταλύτης και πολύτιμη υπενθύμιση του πόσο σημαντικό είναι να συνδέονται οι άνθρωποι και οι πολιτισμοί μεταξύ τους, και πόση πολυμορφία παρουσιάζει αυτή η σύνδεση. Ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τις ερμηνείες των φοιτητών σχετικά με τον ηρωισμό, από το παρελθόν έως τις νέες εκφάνσεις του στο παρόν».

Τον Δεκέμβριο του 2020, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δημιουργία και υποστήριξη του SNF-LC Agora Initiative, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19, ύψους $100 εκατομμυρίων. 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο