Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Η ομάδα CyCAT στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ένα ανοιχτό μάθημα για όλους: Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καθημερινότητα

Η ομάδα CyCAT στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ένα ανοιχτό μάθημα για όλους: Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καθημερινότητα

Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ από το Artificial Intelligence) και πώς επηρεάζει την καθημερινότητά μας; Είναι αυτό που έχουμε ως εικόνα από ταινίες και βιβλία επιστημονικής φαντασίας; Χαρακτήρες όπως ο Terminator, το HAL 9000 ή το Sonny μας έχουν βάλει σε πολλές σκέψεις για το ποια είναι η πραγματικότητα και πού αρχίζει η επιστημονική φαντασία για την Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά και ποια σχέση θα έχουμε μαζί της στο μέλλον. 

Το Ερευνητικό Κέντρο Αλγοριθμικής Διαφάνειας CyCAT (Cyprus Center for Algorithmic Transparency), το οποίο εδρεύει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, φιλοδοξεί να κάνει τη γνώση γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη (T.N). προσβάσιμη σε όλους. Παίρνει λοιπόν την πρωτοβουλία παροχής δωρεάν διαδικτυακού μαθήματος (MOOC), το οποίο διδάσκει βασικές γνώσεις γύρω από την περιοχή της T.N. Το μάθημα απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και συγκεκριμένα σε όλους, όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν και να κατανοήσουν τα στοιχειώδη για την Τ.Ν. και τις εφαρμογές/συστήματά της, τα οποία χρησιμοποιούμε –ακόμα και ασυναίσθητα– καθημερινά. Δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση σε συναφή θέματα ή τεχνικές γνώσεις υπολογιστών. Εκπαιδεύτριες στο μάθημα είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΑΠΚΥ Jahna Otterbacher (επικεφαλής του CyCAT) και οι ερευνήτριες στο CyCAT Δρ. Στυλιανή Κλεάνθους και Δρ. Κάλια Ορφανού.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με το πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης, που έχει ευρεία θεματολογία από τη ρομποτική μέχρι και τη μηχανική μάθηση, καθώς και για εφαρμογές T.N. που στην καθημερινότητά μας ήδη χρησιμοποιούμε άμεσα (π.χ. Facebook Newsfeed, Google Search) ή έμμεσα (π.χ., εφαρμογές ασφάλειας και επιτήρησης που χρησιμοποιούν τη μηχανική όραση). Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και δεξιότητες του 21ου αιώνα και να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας και μάθησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.  

Το μάθημα ξεκινά στις 6 Οκτωβρίου 2021 και ολοκληρώνεται στις 24 Νοεμβρίου 2021. Περιλαμβάνει οκτώ σύγχρονες (live streaming) τηλεδιαλέξεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη μεταξύ 7:00μ.μ. και 8:30μ.μ. (ώρα Κύπρου/Ελλάδας). Η παρακολούθηση του μαθήματος δεν απαιτεί τη δέσμευση των ενδιαφερομένων και στις οκτώ τηλεσυναντήσεις, διότι θα υπάρχει οπτικογράφησή τους για όσους δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε πραγματικό χρόνο. 

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος (ως τις 30/09/2021) πατήστε ΕΔΩ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο