Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Γίνε μέλος στην ομάδα Συνθετικής Βιολογίας iGEM Athens 2023

Η ομάδα iGEM Athens αναζητά νέα μέλη για την ομάδα του 2023!

Μετά από 5 χρόνια συνεχόμενων επιτυχιών ελληνικών ομάδων στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM, ψάχνουν την νέα ομάδα iGEM Athens 2023 με σκοπό να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας τη χρονιά του 2023.

Τι είναι η Συνθετική Βιολογία;

Η συνθετική βιολογία είναι ένας διεπιστημονικός κλάδος της βιολογίας και της μηχανικής. Παρ’ όλα αυτά, η συνθετική βιολογία χρησιμοποιεί θεωρία και πρακτικές και από άλλους τομείς, όπως της χημείας και της επιστήμης των υπολογιστών, με σκοπό τη δημιουργία νέων βιολογικών οντοτήτων, όπως γενετικών κυκλωμάτων, ενζύμων και κυττάρων ή τον επανασχεδιασμό υπαρχόντων βιολογικών συστημάτων. Εφαρμογές της συνθετικής βιολογίας μπορεί να αφορούν την ανεύρεση ουσιαστικών λύσεων σε μείζονα ζητήματα, όπως για παράδειγμα, αντιμετώπιση ασθενειών, παραγωγή ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό που διακρίνει τη συνθετική βιολογία από την παραδοσιακή μοριακή και κυτταρική βιολογία είναι η εστίαση της πρώτης στο σχεδιασμό και την κατασκευή βασικών δομικών στοιχείων (π.χ. τμημάτων από ένζυμα, γενετικών κυκλωμάτων, μεταβολικών μονοπατιών κλπ.), τα οποία μπορούν να μοντελοποιηθούν, να κατανοηθούν και να ρυθμιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτελέσουν διάφορες, καινοτόμες λειτουργίες.

Διαγωνισμός iGEM

Τα αρχικά iGEM σημαίνουν international Genetically Engineered Machine. Το ίδρυμα iGEM είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην εξέλιξη της συνθετικής βιολογίας μέσω της εκπαίδευσης, της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας. Ο Διαγωνισμός της iGEM είναι η κύρια διοργάνωση του οργανισμού iGEM. Ξεκινώντας πρώτη φορά το 2003 στο MIT (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης) με τη συμμετοχή 5 μόνο ομάδων, τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν σε αυτόν περισσότερες από 300 ομάδες και συνολικά περίπου 6000 φοιτητές από όλο τον κόσμο. Ο κύριος στόχος του iGEM είναι να διεγείρει το ενδιαφέρον για τη Συνθετική Βιολογία, να υποστηρίξει την έρευνα και την ανάπτυξη νέων εργαλείων στον τομέα της Εμβιομηχανικής και να προωθήσει ασφαλείς και αποτελεσματικές εφαρμογές της Βιοτεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πολλά ερευνητικά projects ομάδων που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό συνέχισαν να αναπτύσσονται μετά το πέρας του, λειτουργώντας ως έναυσμα για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, προϊόντων και κυρίως δεσμών φιλίας μεταξύ φοιτητών.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 5 Δεκεμβρίου 2022

Μπορείς να βρεις την αίτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://forms.gle/ph2kyKdokszuwXAC8

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα θα βρεις εδώ: https://www.facebook.com/iGEM.Athens.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο