Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Έδρα Jean Monnet - ΑΠΘ: Θερινό Σχολείο για το μέλλον της Ευρώπης μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Έδρα Jean Monnet «Τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ενοποίησης: δημοκρατία, θεσμοί και πολιτικές» (“Τhe Fundamentals of European integration: Democracy, Institutions and Policies”) στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οργανώνει υβριδικό διεθνές θερινό σχολείο με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Το τριήμερο θερινό σχολείο θα λάβει χώρα στη Σχολή του Αριστοτέλους (εδώ) στη Νάουσα, από την Πέμπτη 25 έως και το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022, ενώ θα μεταδοθεί και διαδικτυακά. Η γλώσσα του Θερινου Σχολείου είναι η αγγλική.

Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι να εξετάσει σε βάθος τον αντίκτυπο του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Θερινό Σχολείο θα περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες και ομάδες εργασίας για τους ακόλουθους θεματικούς τομείς:

  • Οι προκλήσεις της Ευρωπαϊκής άμυνας σήμερα: οι θεσμοί, η οικονομία και η σχέση με το ΝΑΤΟ
  • Ενεργειακή αυτονομία και αλληλεξάρτηση: επιστροφή στον άνθρακα ή επίσπευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
  • Χρειάζεται αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο;
  • Πώς έχει αλλάξει η αντίληψη για τον ρόλο της ΕΕ στο μυαλό των ευρωπαίων πολιτών;

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί υβριδικά: οι συμμετέχοντες μπορούν να  παραστούν αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά. Η συμμετοχή αυτοπροσώπως (στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής του Αριστοτέλους στην πόλη της Νάουσας) θα έχει μέγιστο αριθμό 50 συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες που θα παρευρεθούν αυτοπροσώπως θα πρέπει να συνεισφέρουν τέλος εγγραφής 70 ευρώ, το οποίο καλύπτει διατροφή και διαμονή (2 διανυκτερεύσεις). Η συμμετοχή διαδικτυακά είναι δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εγγραφούν πριν από την 16η Ιουλίου 2022 συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα εγγραφής εδώ.
 
Για τυχόν ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: eudem@polsci.auth.gr ή στο ipapageo@polsci.auth.gr.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο