Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν Σεμινάριο: "Εισαγωγή στην Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων (SPSS, Jamovi)" από την πλατφόρμα Coursity και το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΑΠ

Δωρεάν Σεμινάριο με τίτλο "Εισαγωγή στην Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων (SPSS, Jamovi)" από την πλατφόρμα Coursity και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Δείτε εδώ το video/παρουσίαση του σεμιναρίου.

Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το μάθημα δωρεάν. Εφόσον επιθυμείτε με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος να λάβετε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) μπορείτε να υποβάλετε την αντίστοιχη αίτηση.

Η υποβολή της αίτησης μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι την ολοκλήρωση του μαθήματος, δηλαδή μέχρι τις 24 Ιουνίου 2024.

Εφόσον έχετε κάνει εγγραφή στη σελίδα: coursity.gr, θα λαμβάνετε ενημερωτικά mail με αναλυτικές πληροφορίες για τα σεμινάρια που θα ξεκινήσουν (ημερομηνίες εγγραφών, έναρξης μαθημάτων κ.ά.).

Σχετικά με το μάθημα

Το μάθημα αναφέρεται στις βασικές αρχές που διέπουν τη στατιστική. Δίνεται έμφαση τόσο στην περιγραφική όσο και στην επαγωγική στατιστική. Παρουσιάζονται οι διάφοροι τύποι μεταβλητών που ενδέχεται να συναντήσουμε και οι αντίστοιχοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τους περιγράψουμε. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διερεύνηση σχέσεων μεταξύ μεταβλητών και στις βασικές μεθόδους στατιστικής ανάλυσης όπως είναι:

 •  τα διαστήματα εμπιστοσύνης
 •  οι έλεγχοι υποθέσεων (ανεξαρτησίας χ^2, t-test κλπ.)
 •  η ανάλυση διακύμανσης και ανάλυση παλινδρόμησης

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση του λογισμικού SPSS, σε κοινά λάθη που εμφανίζονται συχνά σε στατιστικές αναλύσεις και στην έννοια της αβεβαιότητας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το μάθημα απευθύνεται:

 • στον ερευνητή που θέλει να διεξάγει τη δική του έρευνα
 • σε οποιονδήποτε επιθυμεί να είναι σε θέση να διαβάσει και κατανοήσει τα θετικά και αρνητικά μιας δημοσιευμένης έρευνας
 • σε οποιονδήποτε επιθυμεί να βλέπει κριτικά τις στατιστικές αναλύσεις και τα νούμερα που παρουσιάζονται στην καθημερινή του ζωή π.χ. από τα μέσα ενημέρωσης

Τι θα μου προσφέρει το μάθημα

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος αναμένεται οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να κατανοήσουν

 • την έννοια της αβεβαιότητας
 • τις στατιστικές αναλύσεις που επιδέχονται οι διάφοροι τύποι μεταβλητών
 • τις στατιστικές αναλύσεις που απαιτούνται για τη διερεύνηση σχέσεων μεταξύ μεταβλητών
 • μια επιστημονική έρευνα που βασίζεται σε στατιστικά ευρήματα

Για τη λήψη πιστοποιητικού απαιτείται:

1. Επιτυχής ολοκλήρωση των εργασιών του μαθήματος

Συγκεκριμένα:

Η αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων πραγματοποιείται μέσω ασκήσεων και ερωτήσεων κλειστού τύπου (Quiz), οι οποίες βασίζονται στο περιεχόμενο των βιντεοδιαλέξεων. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο τελικός βαθμός σε κάθε κατηγορία ασκήσεων από τις παρακάτω θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος ή ίσος του 50%. Συγκεκριμένα, χρειάζεται βαθμολογία:

 • μεγαλύτερη ή ίση του 50% στα Quiz Ενοτήτων
 • μεγαλύτερη ή ίση του 50% στα Quiz Εβδομάδας

2. Καταβολή σχετικού αντιτίμου (60 ευρώ)

Επισημαίνεται ότι, τα δύο παραπάνω κριτήρια χρειάζεται να ισχύουν στον ίδιο κύκλο του προγράμματος.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί για τις 13 Μαΐου 2024.

Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, όπως τις θεματικές ενότητες, τον οδηγό σπουδών, τους διδάσκοντες, αλλά και για να εγγραφείτε στο μάθημα, πατήστε εδώ.

Επικοινωνία μέσω e-mail: info@coursity.gr

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο