Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν σεμινάρια για την κλιματική αλλαγή για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής (ΕΕΕΠ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), υπό την αιγίδα της Έδρας UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία, διοργανώνει ειδικά διαμορφωμένα σεμινάρια για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσον αφορά το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν 14, 15 & 21 Απριλίου 2021 διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.  

Τα σεμινάρια αποτελούν μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Jean Monnet Module “European Climate Diplomacy”, που απολαμβάνει την υποστήριξη του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα σεμινάρια χωρίζονται σε 3 διαλέξεις συνολικής διάρκειας 10 ωρών, που θα καλύψουν τις εξής θεματικές ενότητες: Ορισμός της κλιματικής αλλαγής, Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, Το κόστος της αδράνειας, Διαμόρφωση και εξέλιξη της ευρωπαϊκής πολιτικής για το περιβάλλον, Θεσμικό πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας, Ευρωπαϊκή κλιματική διπλωματία, Κανονιστικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για την κλιματική αλλαγή, Στόχοι, Επιδόσεις, Αποτελεσματικότητα, Αδυναμίες Εφαρμογής, Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές Ανισότητες, Περιβαλλοντική Φορολογία, Ενεργειακή Φτώχεια.

Στο τέλος κάθε διάλεξης θα ακολουθεί συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται σε 25 συμμετέχοντες, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η ενεργός συμμετοχή τους και ο εποικοδομητικός διάλογος με τους διδάσκοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 15 Μαρτίου 2020, αποστέλλοντας στη διεύθυνση info-eeep@pspa.uoa.gr τα παρακάτω στοιχεία:

 • Όνομα/Επώνυμο
 • Ειδικότητα
 • Σχολείο
 • Δήμος, Περιφέρεια
 • Τηλέφωνο επικοινωνίας

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας αποστολής της αίτησης. Όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν με e-mail μετά τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το διάγραμμα των διαλέξεων, σημειώσεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

 • Διαμόρφωση και εξέλιξη της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής
  ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ, 14/4/2021
  ΩΡΑ: 16.00-19.20
   
 • Ευρωπαϊκή Κλιματική Διπλωματία
  ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ, 15/4/2021
  ΩΡΑ: 16.00-19.20
   
 • Η πολιτική της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή: Επιδόσεις, Αποτελεσματικότητα, Προκλήσεις για το Μέλλον
  ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ, 21/4/2021
  ΩΡΑ: 16.00-19.20

Για περισσότερες πληροφορίες και για το σύνολο των δράσεων του ΕΕΕΠ, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.eeep.pspa.uoa.gr ή να στείλετε email στο info-eeep@pspa.uoa.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο