Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν Online Τεχνικό Σεμινάριο με θέμα: Έξυπνα εργαλεία χρηματοδότησης για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

To Epsilon College, διοργανώνει δίωρο online σεμινάριο με τίτλο "Έξυπνα εργαλεία χρηματοδότησης για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις", στις 22.09.2021 | 17:00-19:00.

Κεντρικός στόχος του OnLine σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των σύγχρονων ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι προϋποθέσεις αξιοποίησης τους και η προετοιμασία για την επιτυχή υποβολή των σχετικών αιτήσεων

Οι εισηγητές του σεμιναρίου, έμπειρα στελέχη του τραπεζικού τομέα, θα αναλύσουν σημαντικά θέματα για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την διαχείριση του κινδύνου ενώ παράλληλα θα παρουσιάσουν τόσο τις υφιστάμενες όσο και τις αναμενόμενες λύσεις για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της παροχής δανείων με μηχανισμούς επιμερισμού των κινδύνων και επιδότησης των επιτοκίων.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να συζητήσουμε πως η αξιοποίηση των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων θα αυξήσει την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε νέες χρηματοδοτήσεις, θα υποστηρίξει νέες επενδύσεις και θα συνεισφέρει στην επιτάχυνση της επανεκκίνηση της οικονομίας μας

Οι βασικοί άξονες της συζήτησης περιλαμβάνουν :

  • Τα χρηματοδοτικά εργαλεία ως εργαλείο επιτάχυνσης της ανάπτυξης
  • Την έννοια του ρίσκου & τους μηχανισμούς υπολογισμού του
  • Τον ρόλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επιχειρηματική ανάκαμψη
  • Πως το Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων επιτυγχάνει την βελτίωση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χρηματοδότηση των επενδύσεων, παρέχοντας προστασία από πιθανές απώλειες μέσω της εγγύησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ / EIF).
  • Τον κομβικό ρόλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τη στήριξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
  • Πως τα χρηματοδοτικά προϊόντα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ΕΑΤ Γ’), υποστηρίζουν με ουσιαστικό τρόπο την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε νέα δανειακά κεφάλαια και ενισχύουν σημαντικά την ρευστότητα τους.
  • Ποιές είναι οι νέες λύσεις που προετοιμάζει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και πότε θα ξεκινήσουν

Ομιλητές

Ευάγγελος Π. Καραγιαννάκος, Διευθυντής Στρατηγικής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ

Θεοδώρου Παναγιώτης, Διευθυντής Τομέα Στρατηγικής & Εμπορικής Ανάπτυξης Small Business Banking  της Eurobank, που εξυπηρετεί επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 5 εκατ. Ευρώ.

Καλφάογλου Φαίδων, Ανώτερο στέλεχος εποπτικής αρχής στον τραπεζικό τομέα & καθηγητής του Epsilon College στα προγράμματα Master in Finance και M.B.A.

Αναλυτής

Καρακατσάνης Γιώργος,  Στέλεχος του Τομέα Στρατηγικής & Εμπορικής Ανάπτυξης SB Segment της EUROBANK

Συντονιστής

Κοτζαμάνης Στέφανος / Οικονομολόγος –  Δημοσιογράφος

Σε ποιους απευθύνεται:

Απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και συμβούλους επιχειρήσεων όλων των βαθμίδων, σε οικονομικούς Διευθυντές, στελέχη οικονομικών διευθύνσεων & λογιστηρίου, λογιστές-φοροτεχνικούς και σε επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Για την δωρεάν ημερίδα δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο