Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο "Κατέκτησε την Επαυξημένη Πραγματικότητα μέσω του ARTutor"

Το ARTutor (Augmented Reality Tutor)  είναι μια Πλατφόρμα Επαυξημένης Πραγματικότητας για την Εκπαίδευση (αλλά και τον ευρύτερο χώρο της επιμόρφωσης) που αναπτύσσεται με ίδιους πόρους από το 2016, στο Ερευνητικό Εργαστήριο ΑΕΤΜΑ,  του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Το ARTutor διατίθεται δωρεάν  σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές  και  φοιτητές ανά τον κόσμο με σκοπό να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν εκπαιδευτικό υλικό και να βελτιώσουν τις  μαθησιακές εμπειρίες τους.

Tο ARTutor είναι η μοναδική πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας που έχει σχεδιαστεί για την εκπαίδευση, και για το λόγο αυτό, δεν απαιτείται καμία γνώση προγραμματισμού ώστε να μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτου βαθμίδας και ειδικότητας, αλλά και από τους μαθητές.    Επίσης δεν απαιτείται κανένας ειδικός εξοπλισμός υψηλού κόστους (πχ, ειδικά γυαλιά ή ενδεδυμένες συσκευές) για να αξιοποιηθεί το παραγόμενο αποτέλεσμα αλλά αρκεί οποιαδήποτε κινητή συσκευή (smartphone – tablet) πολύ χαμηλού κόστους διασφαλίζοντας έτσι την εύκολη εφαρμογή και χρήση του τόσο εντός όσο και εκτός του Σχολικού Περιβάλλοντος.

Το ARTutor έχει επικεντρωθεί στην προσθήκη ψηφιακού περιεχομένου στα παραδοσιακά εκπαιδευτικά βιβλία και σε άλλα κείμενα (οποιοδήποτε κείμενο αρχικής μορφής pdf), με σκοπό να βοηθήσει και τελικά να βελτιώσει την μαθησιακή εμπειρία συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση του εκπαιδευτικού υλικού. H προσθήκη επαυξήσεων (augmentations), πραγματοποιείται από το ARTutor χωρίς να επιφέρεται καμία αλλοίωση στην αρχική μορφή, ψηφιακή ή εκτυπωμένη, του βιβλίου-κειμένου (πχ απαίτηση  ύπαρξης QRcodes).  Κατά συνέπεια δεν απαιτείται ειδική  επανέκδοση του υλικού που έχει ήδη παραχθεί-εκτυπωθεί.

To ARTutor αποτελείται από ένα διαδικτυακό περιβάλλον συγγραφής υλικού (authorware) και μια εφαρμογή για κινητές συσκευές (mobile app) και είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play (Android) και το App Store (iOS).

Είναι θεματικά ανεξάρτητο και συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για  κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο, π.χ. από φυσική έως ιστορία, από λογοτεχνικά κείμενα μέχρι εξειδικευμένα τεχνικά εγχειρίδια χρήσης.

Τα είδη της επαύξησης που υποστηρίζονται είναι:

 • Εικόνες
 • Αρχείαήχου
 • Video
 • 3D Models

Πότε θα γίνει το Webinar;

Το Webinar θα γίνει την Κυριακή 6 Ιουνίου και ώρα 19.00

Πού θα συνδεθώ για το Webinar;

Για την παρακολούθηση του Webinar κάντε την προεγγραφή σας στο εδώ 

Τι θα μάθω στο Webinar?

Σκοπός  του συγκεκριμένου Webinar είναι η εξοικείωση  με την πλατφόρμα του ARTutor και της εφαρμογής για κινητές συσκευές.

Μετά το πέρας του webinar, μετέχοντες θα είναι ικανοί να:

 • Διαχειριστούν το περιβάλλον συγγραφής (authorware) του ARTutor
 • Να εγκαταστήσουν και να κάνουν χρήση της εφαρμογής (mobile app) ARTutor
 • Να δημιουργήσουν το πρώτο τους εκπαιδευτικό υλικό που θα ενσωματώνει εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

 Τι χρειάζεται για να μετέχω  στο Webinar;

 • Σύνδεση με το Internet,
 • Ύπαρξη e-mail
 • Δυνατότητα χρήσης browser
 • Κινητή συσκευή (Smartphone ή Tablet) με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά
 • Android συσκευές που να είναι συμβατές με το ARCore της Google (δείτε εδώ τη λίστα συμβατών συσκευών εδώ )
 • IOS συσκευές (όλες)

Ανακοίνωση

Λόγω καθυστέρησης από πλευράς της Apple στην έγκριση της IOS έκδοσης  του  ARTutor3  ώστε να είναι διαθέσιμη μέσω του app store, ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια του  webinar θα γίνει χρήση μόνο της Android έκδοσης.

Για το λόγο αυτό, προτείνεται στους  μετέχοντες στο webinar να έχουν πρόσβαση σε κάποια Android  φορητή συσκευή ( smartphone / tablet) η οποία είναι συμβατή με το ARCore της Google (δείτε εδώ τη λίστα συμβατών συσκευών εδώ ).

Εκτιμώμενος Χρόνος εκπαίδευσης 60 λεπτά.

Ιστοσελίδα εκδήλωσης: εδώ

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο