Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν Διαδικτυακά Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες και εφήβους από το Ίδρυμα Α. Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει Διαδικτυακό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες. Υπεύθυνος του Εργαστηρίου είναι ο συγγραφέας Χρίστος Κυθρεώτης.

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής, προσφέρεται δωρεάν, θα διεξαχθεί σε 9 εβδομαδιαίες συναντήσεις από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο 2021, ημέρα Πέμπτη  (11/3 – 27/5)  και ώρες 18.00 – 20.00 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας webex. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 την αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από δείγμα γραφής τους (κατά προτίμηση τουλάχιστον τριών σελίδων).

Στόχο του εργαστηρίου αποτελεί η εξοικείωση με τα εργαλεία και τα εκφραστικά μέσα της αφήγησης, καθώς και με τις δυσκολίες της. Στο πλαίσιο αυτό, ο προσανατολισμός των σεμιναρίων θα είναι πρακτικός, με έμφαση στη δουλειά σε κείμενα των συμμετεχόντων, με συγκεκριμένες παρατηρήσεις, προτάσεις και ανταλλαγή σχολίων. Θα υπάρχει παράλληλα, σε κάθε συνάντηση, ένα σύντομο θεωρητικό μέρος, στο πλαίσιο του οποίου θα συζητούνται βασικές έννοιες (εστιασμένη αφήγηση, αφηγηματικοί χρόνοι, ύφος, ρυθμός, θεματικά μοτίβα, ατμόσφαιρα) και θα αναλύονται υπό το πρίσμα τους γνωστά κείμενα της ελληνικής και της ξένης λογοτεχνίας. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα ενθαρρύνονται να συγκροτήσουν τον προσωπικό λογοτεχνικό κανόνα τους, διαφορετικό για τον καθένα – ένα σώμα κειμένων με τα οποία θα συνομιλούν και στα οποία θα ασκούνται διαρκώς ως επίδοξοι συγγραφείς ή υποψιασμένοι αναγνώστες.

Πληροφορίες

Διάρκεια Εργαστηρίου: 9 εβδομάδες: 11 Μαρτίου – 27 Μαΐου 2021

Ημέρα και ώρες διεξαγωγής: Πέμπτη, 18.00 – 20.00

Αριθμός συμμετεχόντων: 12

Γραμματεία Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη: Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9.00 – 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: 216 9003700, 216 9003722

Email: education@laskaridisfoundation.org

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Χρίστος Κυθρεώτης γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και στα λογοτεχνικά περιοδικά (δε)κατάΕντευκτήριο και The Books’ Journal, ενώ βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα των Συντακτών, τον Αναγνώστη και στο The Books’ Journal.

Για το πρώτο του βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων Μια χαρά (Πατάκης, 2014), τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα και περιλήφθηκε στις βραχείες λίστες για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του περιοδικού Ο Αναγνώστης και το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη του περιοδικού Κλεψύδρα. Το δεύτερο βιβλίο του, το μυθιστόρημα Εκεί που ζούμε (Πατάκης, 2019), απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Κύπρου, καθώς και το Βραβείο Πεζογραφίας του περιοδικού Κλεψύδρα, ενώ περιλήφθηκε επίσης στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αίτηση Συμμετοχής για ενήλικες: εδώ

Επίσης, περισσότερες πληροφορίες για τα Διαδικτυακό εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για εφήβους θα βρείτε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο