Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν ανοιχτή εκπαίδευση και υλικό για το Arduino

Το Arduino είναι η Νο1 αναπτυξιακή πλατφόρμα στον κόσμο, φυσικά και στην Ελλάδα. Χρησιμοποιείται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (από την 6η Δημοτικού μέχρι και το Πανεπιστήμιο).

Ο Δρ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου στην Ελλάδα για το Arduino (Δείτε όλα τα βιβλία του) έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα https://open-hardware.gr/ που σκοπό έχει την εκπαιδευτική και παιδαγωγική υποστήριξη μαθητών και φοιτητών στις ανοιχτές τεχνολογίες με δωρεάν ανοιχτό υλικό, χωρίς αποκλεισμούς. Ταυτόχρονα, στόχος της σελίδας είναι η υποστήριξη εκπαιδευτικών και γονέων στην ένταξη ανοιχτών τεχνολογιών για πρώτη φορά στο σχολείο ή το σπίτι.

Τα μαθήματα και το υλικό είναι υψηλής ποιότητας και μπορεί να το αξιοποιήσει οποιοσδήποτε χωρίς κανένα περιορισμό ή προϋπόθεση. Η σελίδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2021, συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά, ενώ η ενημέρωση γίνεται συχνά, με το αντίστοιχο ημερολόγιο να εμφανίζει τις αλλαγές αυτές. Επειδή η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη, το υλικό ανανεώνεται συχνά, ώστε η συγκεκριμένη σελίδα να αποτελέσει πραγματικά ένα εκπαιδευτικό βοήθημα για όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους για το Arduino και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες.

Στην ενότητα Ερωτήσεις & Απαντήσεις, μπορείτε να δείτε βίντεο με απαντήσεις στις δικές σας ερωτήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σύνδεσμο https://open-hardware.gr/.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο