Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΔΠΜΣ στις "Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων" από το ΠΑΔΑ

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων» συνδιοργανώνεται από τα Τμήματα Βιοϊατρικών Επιστημών και Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.). Το ΔΠΜΣ αποτελεί επανίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων» το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Το ΔΠΜΣ προσφέρει δυνατότητα επιλογής μίας εκ των τριών (3) ειδικεύσεων σπουδών:

  1. Ειδίκευση Προσχολικής Αγωγής,
  2. Ειδίκευση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  3. Ειδίκευση Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης.

Σκοπός του ΔΠΜΣ είναι η μετεκπαίδευση στις Επιστήμες της Αγωγής με τη συνέργεια Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων. Όλα τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι εναρμονισμένα με το πλαίσιο των πλέον σύγχρονων παιδαγωγικών τεχνικών και μεθόδων διδασκαλίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Πρακτική Άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών, η οποία περιλαμβάνει παρακολούθηση, παρατήρηση, σχεδιασμό εκπαιδευτικής παρέμβασης και πραγματοποίηση διδασκαλίας ή/και μικροδιδασκαλίας. 

Το ΔΠΜΣ, χαρακτηριζόμενο από διεπιστημονικότητα και αντιμετωπίζοντας την Παιδαγωγική ολιστικά, αξιοποιώντας παράλληλα τόσο τις Νέες Τεχνολογίες όσο και προσεγγίσεις από το πεδίο των Βιοϊατρικών Επιστημών (καλύπτοντας ζητήματα Νευροβιολογίας, Γενετικής κ.ά.), καθίσταται πρωτοποριακό στα μεταπτυχιακά προγράμματα της ημεδαπής.

Απευθύνεται στον/στην εκπαιδευτικό αλλά και σε όποιον/α πτυχιούχο δραστηριοποιείται ή ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της εκπαίδευσης ή/και της αγωγής παιδιών προσχολικής ηλικίας.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 

  • Είναι διετές, διαρθρωμένο σε τέσσερα (4) εξάμηνα, και εξασφαλίζει 120 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).
  • Η αποφοίτηση από την ειδίκευση «Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης» εξασφαλίζει όλα τα προνόμια ενός  μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ένταξη στους κύριους πίνακες  εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής - (ΦΕΚ 308/τ. Β΄/25-01-2023). 
  • Ως μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής, παρέχει Παιδαγωγική και Διδακτική  Επάρκεια (ΦΕΚ 4319/τ. Β΄/12-08-2022). 
  • Τα μαθήματα διεξάγονται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο. 
  • Δυνατότητα και εξ αποστάσεως παρακολούθησης, μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.
  • Εξασφαλίζει τον ανώτατο αριθμό μορίων στο νέο Σύστημα Διορισμών Εκπαιδευτικών (20) και στη μοριοδότηση υποψηφίων στελεχών εκπαίδευσης (4). 
  • Παρέχει βεβαίωση για την επάρκεια γνώσης χειρισμού Η/Υ, αναγνωρίσιμη από το ΑΣΕΠ

Αιτήσεις

Τα Τμήματα «Βιοϊατρικών Επιστημών» και «Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καλούν τις/τους ενδιαφερόμενες/-ους να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για τη συμμετοχή τους στο νέο 10ο κύκλο του ΔΠΜΣ, με έναρξη μαθημάτων το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 (Οκτώβριος 2024).
Α΄ κύκλος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έως και Κυριακή23 Ιουνίου 2024
Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.

Πληροφορίες

Ιστοσελίδα ΔΠΜΣ: https://edutech.uniwa.gr/
Τηλέφωνο: 210 5385373, 210 5385349
E-mail: secedutech@uniwa.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο