Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΔΠΜΣ στις "Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων" από το ΠΑΔΑ

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων» συνδιοργανώνεται από τα Τμήματα Βιοϊατρικών Επιστημών και Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.). (Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί επανίδρυση του εν ενεργεία ΔΠΜΣ: «Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων») 

Το ΔΠΜΣ προσφέρει δυνατότητα επιλογής μίας εκ των τριών (3) ειδικεύσεων σπουδών:

  1. Ειδίκευση Προσχολικής Αγωγής,
  2. Ειδίκευση Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  3. Ειδίκευση Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης.

Σκοπός του ΔΠΜΣ, το οποίο χαρακτηρίζεται από διεπιστημονικότητα, είναι η μετεκπαίδευση στην  Παιδαγωγική Επιστήμη, με παράλληλη αξιοποίηση τόσο των Νέων Τεχνολογιών όσο και προσεγγίσεων από  το πεδίο των Βιοϊατρικών Επιστημών. Είναι εναρμονισμένο με το πλαίσιο των πλέον σύγχρονων παιδαγωγικών  τεχνικών και μεθόδων διδασκαλίας και καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, γενικής και ειδικής αγωγής. Απευθύνεται στον εκπαιδευτικό αλλά και σε οποιονδήποτε πτυχιούχο δραστηριοποιείται ή ενδιαφέρεται να  δραστηριοποιηθεί στο χώρο της εκπαίδευσης, της ειδικής αγωγής και της αγωγής παιδιών προσχολικής ηλικίας,  καθώς εξασφαλίζει στους αποφοίτους του Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια Οι σπουδές στην ειδίκευση «Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης» του ΔΠΜΣ έχουν διαπιστωμένη συνάφεια με το αντικείμενο της Ειδικής  Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 

  • Είναι διετές, διαρθρωμένο σε τέσσερα (4) εξάμηνα, και εξασφαλίζει 120 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).
  • Η αποφοίτηση από την ειδίκευση «Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης» εξασφαλίζει όλα τα προνόμια ενός  μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ένταξη στους κύριους πίνακες  εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής - ΦΕΚ 1812/τ. Β΄/29-04-2021). 
  • Ως μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής, παρέχει Παιδαγωγική και Διδακτική  Επάρκεια (ΦΕΚ 3784/τ. Β’/14- 10-2019). 
  • Τα μαθήματα διεξάγονται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο. 
  • Δυνατότητα και εξ αποστάσεως παρακολούθησης, μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.
  • Εξασφαλίζει τον ανώτατο αριθμό μορίων στο νέο Σύστημα Διορισμών Εκπαιδευτικών (20) και στη μοριοδότηση υποψηφίων στελεχών εκπαίδευσης (4). 
  • Παρέχει βεβαίωση για την επάρκεια γνώσης χειρισμού Η/Υ, αναγνωρίσιμη από το ΑΣΕΠ

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής έως και Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.

Ιστοσελίδα ΔΠΜΣ: https://edutech.uniwa.gr
Τηλέφωνο: 210-5385373, 210 5385349
e-mail: secedutech@uniwa.gr 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο