Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2022

Η ενότητα και η αλληλεγγύη αποτελούν βασικές αξίες της ΕΕ. Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη αναγνωρίζει πρωτοβουλίες που προωθούν και υλοποιούν αυτές τις αξίες.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη αναγνωρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ευρωπαϊκή συνεργασία και στην προώθηση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών.

Κάθε έτος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει το "Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη" που επιβραβεύει πολίτες ή ομάδες που προάγουν:

  • την καλύτερη αμοιβαία κατανόηση και στενότερη σύνδεση μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών
  • τη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • τις αξίες της ΕΕ και τα θεμελιώδη δικαιώματα

Πώς θα υποβάλετε αίτηση 

Άτομα, ομάδες, ενώσεις ή οργανώσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση με έργο υποψήφιο για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη ή να προτείνουν κάποιο έργο προς βράβευση. Οι βουλευτές του ΕΚ μπορούν επίσης να προτείνουν έργο προς βράβευση.

Δεδομένου ότι φέτος γιορτάζουμε το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα έργα που, είτε υλοποιούνται από τους Ευρωπαίους νέους μας, είτε αφορούν τη νεολαία.

Για να υποβάλετε ή να προτείνετε έργο προς βράβευση, χρησιμοποιήστε αυτό το έντυπο. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε στο CitizensPrize@ep.europa.eu.

Υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν από τις 22 Φεβρουαρίου 2022 έως τις 18 Απριλίου 2022 (και πρέπει να φθάσουν πριν από τα μεσάνυχτα, ώρα Βρυξελλών).

Κάτοχοι του Βραβείου

Μάθετε περισσότερα για τους νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη για το 2021 και το 2020.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο