Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα Attract2Invest από EIT Health για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στα πρώτα τους βήματα

Ξεκινάει και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα Attract2Invest από το EIT Health με σκοπό να υποστηρίξει νεοφυείς επιχειρήσεις από τον τομέα της υγείας σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης. Οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν θα λάβουν υποστήριξη όχι μόνο για να βρουν χρηματοδότηση σποράς (seed) ή Α' Γύρου (series A), αλλά και για να διαχειριστούν τις μακροπρόθεσμες σχέσεις τους με επενδυτές με αποτελεσματικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, 20 κορυφαίες startups θα λάβουν:

  • 25.000 επενδυτικό κεφάλαιο (smart money)
  • συμμετοχή στο Fundraising Bootcamp που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2023, όπου θα λάβουν πρακτική εμπειρία στη δημιουργία επενδυτικής στρατηγικής, στην ολοκλήρωση επιχειρηματικού σχεδιασμού, στον καθορισμό Μοναδικής Πρότασης Πώλησης (USP), στη βελτιστοποίηση του περιεχομένου παρουσιάσεων, στην ανάπτυξη και διαχείριση επενδυτικών σχέσεων και στη βελτιστοποίηση επενδυτικών συνθηκών
  • προσομοίωση συνεδρίασης ΔΣ (board meeting simulation) με έμπειρους επενδυτές και συμβούλους
  • συμμετοχή σε δραστηριότητες μάθησης από ομοτίμους (peer-to-peer learning)
  • ατομική καθοδήγηση
  • χρηματικά έπαθλα αξίας €20.000, €15.000, €10.000 για τις 3 κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, startups και spinoffs οι οποίες:

  • έχουν μια πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα ή ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν (MVP) σε μία τουλάχιστον αγορά της Ευρώπης
  • έχουν ένα κερδοφόρο προϊόν/υπηρεσία σε μία ευρωπαϊκή αγορά για τουλάχιστον 6 μήνες και η εταιρεία έχει την πρόθεση να ξεκινήσει έναν κύκλο επένδυσης Seed/Series A, το αργότερο το 2024
  • είναι εγγεγραμμένες ως νομικά πρόσωπα σε μία από τις ακόλουθες χώρες: Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ουκρανία, Ισπανία, Τουρκία.

Αιτήσεις στο πρόγραμμα Attract2Invest γίνονται δεκτές μέχρι τις 21 Ιουλίου 2023 εδώ.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 (ώρα Ελλάδας 14.00) θα πραγματοποιηθεί σχετικό webinar όπου διοργανωτές και μέντορες του προγράμματος Attract2Invest θα παρουσιάσουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τη διαδικασία, τις προθεσμίες υποβολής, ενώ θα μπορείτε να υποβάλετε τις δικές σας ερωτήσεις. Δηλώστε συμμετοχή στο webinar εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΕΚΤ, Εθνικό Κόμβο του ΕΙΤ Health, και συγκεκριμένα με τον Γιώργο Μέγα, Συντονιστή EIT Health Hub, megas@ekt.gr.

Σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελείται από 266 εταίρους συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, νοσοκομείων και ινστιτούτων. Ο ρόλος του είναι να οικοδομήσει ένα οικοσύστημα που θα επιτρέπει τη μελλοντική ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας στους Ευρωπαίους πολίτες καλύτερη υγεία και μακροζωία. Το EIT Health αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών υγείας επενδύοντας στα καλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και διευκολύνει την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων προϊόντων/λύσεων εντός της ΕΕ. Υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.eithealth.eu.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι ο κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα. Από το 2017 δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε προγράμματα και να λάβουν χρηματοδότηση, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και ευκαιρίες δικτύωσης στον τομέα της υγείας.

Ανακοίνωση
 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο