Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

8η θέση στην Ευρώπη για το ΔΠΜΣ "Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση" του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το ΔΠΜΣ στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατέκτησε κορυφαία διάκριση σε διεθνή κατάταξη με τα καλύτερα μεταπτυχιακά της Ευρώπης. Για τη χρονιά 2021, το ΔΠΜΣ στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση του ΟΠΑ ανέβηκε κατά μία θέση στην κατάταξη σε σχέση με την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, κατακτώντας πλέον την 8η θέση στην Ευρώπη στη διεθνή λίστα Eduniversal Masters Rankings. Το πρόγραμμα σημειώνει κάθε χρόνο μια σταθερή ανοδική πορεία και αντίστοιχη καταξίωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τη διεθνή λίστα Eduniversal, ανακοινώθηκαν τα καλύτερα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών ανά επιστημονικό τομέα, από 1.800 Πανεπιστήμια σε 154 χώρες, από τα οποία κατατάχθηκαν τα κορυφαία Προγράμματα σε 50 επιστημονικά πεδία. Κάθε χρόνο, αξιολογούνται περισσότερα από 20.000 μεταπτυχιακά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Η τελική κατάταξη καθορίστηκε μέσω μιας παγκόσμιας έρευνας (Best Masters Survey) στην οποία συμμετείχαν διευθυντές προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών και εκπρόσωποι επιχειρήσεων απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και φοιτητές που συμμετείχαν στα διεθνή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε περιλαμβάνει κριτήρια, όπως η φήμη των Προγραμμάτων και του Ιδρύματος, ο μισθός 1ης απασχόλησης των αποφοίτων, καθώς και το επίπεδο ικανοποίησής τους.

Το ΠΜΣ Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση όχι απλά πέρασε στη λίστα με τα 200 καλύτερα Masters στην κατηγορία Public Administration / Management, αλλά πέτυχε την κατάταξή του στη 8η θέση, πάνω από αντίστοιχα προγράμματα καταξιωμένων πανεπιστημίων, όπως του LSE - London School of Economics and Political Science (#9) και του University of Oxford (#11).

Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Δημόσια Πολιτική & Διοίκηση – Master in Public Policy & Public Management – που προσφέρεται από τα τμήματα Οικονομικής Επιστήμης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, έρχεται να καλύψει ανάγκες εκπαίδευσης για στελέχη στον ευρύτερο χώρο του δημόσιου τομέα και των μη κυβερνητικών οργανώσεων. 

Το πρόγραμμα είναι μερικής φοίτησης και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2010. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σύνολο από ενδιαφέροντα κοινά μαθήματα αλλά και μαθήματα που διαφοροποιούν τις δύο κατευθύνσεις του προγράμματος:

  • Κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής Πολιτικής (Public Economic Policy)
  • Κατεύθυνση Δημόσιας Διοίκησης (Public Management)

Στο πρόγραμμα διδάσκουν καθηγητές διεθνούς κύρους από το ΟΠΑ και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Απευθύνεται:

  • Σε πτυχιούχους ελληνικών Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. καθώς και ξένων Πανεπιστημίων που απασχολούνται ή στοχεύουν να απασχοληθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.
  • Σε στελέχη που έχουν ευρύτερη επαγγελματική εμπειρία από άλλους χώρους και τα οποία έχουν ενδιαφέρον και στοχεύουν να αναλάβουν στο μέλλον κάποιο ρόλο στον χώρο αυτό.

Η διαδικασία αποδοχής και αξιολόγησης των αιτήσεων υποψηφιότητας είναι κυλιόμενη και ο 3ος κύκλος ολοκληρώνεται την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και οι αιτήσεις αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.

Απόψεις Αποφοίτων του Προγράμματος

Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού έχουν αξιολογήσει με πολύ θετικά σχόλια το πρόγραμμα για την ποιότητα και οργάνωσή του, τους αξιόλογους διδάσκοντές του καθώς και τις εφαρμόσιμες γνώσεις και τις εμπειρίες που απέκτησαν. Μερικές από τις απόψεις:

 «Το μεταπτυχιακό στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση του ΟΠΑ ξεπέρασε τις προσδοκίες και ελπίδες μου. Ο συνδυασμός εξετάσεων και εργασιών ήταν ιδανικός, γιατί όχι μόνο μου επέτρεψε να βάλω σε πράξη αυτά που μαθαίναμε στην τάξη, αλλά και να γνωρίσω καλύτερα τον οργανισμό στον οποίο εργαζόμουν. Τουλάχιστον δύο από τις εργασίες που έκανα στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μου με φέραν σε επαφή με έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και μου άνοιξαν πόρτες για ενδιαφέροντα προγράμματα και συνεργασίες, τις οποίες δεν μπορούσα καν να φανταστώ όταν άρχισα το μεταπτυχιακό.»
Δρ Αγραφιώτη Ινώ, Επιστημονικός Υπεύθυνος (Scientific Officer), Centre national de la recherche scientifique (CNRS), Παρίσι, Γαλλία

«Ένα υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακό πρόγραμμα, διαφοροποιημένο από τα υπόλοιπα, με στοχευμένο πρόγραμμα σπουδών, ευρεία γκάμα μαθημάτων και αξιόλογους καθηγητές. Μια ξεχωριστή συνολική εμπειρία όπου αποκτήθηκαν ουσιαστικές γνώσεις και αναπτύχθηκαν δεξιότητες και κυρίως σε κλίμα ευχάριστης συνεργασίας και επικοινωνίας.»
Σβέρκου Ασπασία, Απόφοιτη Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Δείτε εδώ τι είπαν για το πρόγραμμα.

Πληροφορίες - Αιτήσεις 

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ

Iστοσελίδα προγράμματος http://ppm.aueb.gr/

Email: ppm@aueb.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο