Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Θερινό Σχολείο “An.EU.Affair”: Ανάλυση Πολιτικής. Κοινωνικές & Εξωτερικές Υποθέσεις της ΕΕ

Από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet “Visu.A.L.EU” του Παν. Πελοποννήσου

Πώς αποκωδικοποιείται μια ευρωπαϊκή πολιτική (δρώντες, μηχανισμοί, στόχοι), πώς μελετάται και αξιολογείται η αποτελεσματικότητα της και πώς συνδυάζεται με άλλες πολιτικές; Πώς εντοπίζονται τα στατιστικά στοιχεία μιας πολιτικής και ποιά μέθοδος για την επεξεργασία τους προτείνεται ως η καταλληλότερη; Ποιές είναι οι νέες προοπτικές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ; Ποιά μοντέλα προτείνονται και ποια «εργαλεία» είναι ήδη διαθέσιμα για τη διαχείριση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας στην ΕΕ;

Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα λάβουν απαντήσεις όσοι παρακολουθήσουν το Θερινό Σχολείο που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet “Visu.A.L.EU” του Παν. Πελοποννήσου με τίτλο: “An.EU.Affair”, το οποίο θα λάβει χώρα σε υβριδική μορφή στην Αθήνα από τις 12 έως τις 16 Ιουλίου.

Το Θερινό Σχολείο που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές από το πεδίο των Πολιτικών και Κοινωνικών επιστημών, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα συναφή αντικείμενα, μέσω ενός εντατικού  διεπιστημονικού διδακτικού προγράμματος 4 ημερών στην Αγγλική γλώσσα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη γνώση σε δυο άξονες, στην Ανάλυση Πολιτικής (EU Policy Analysis) και στις Κοινωνικές και Εξωτερικές Υποθέσεις της ΕΕ (EU Social & Foreign Affairs). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην ανάλυση περιεχομένου πολιτικών, να εξοικειωθούν με τη χρήση λογισμικού ανάλυσης και τεχνικών, καθώς και να αποκτήσουν μια πλήρη εικόνα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά και πληροφορίες για τις παγκόσμιες πολιτικές της ΕΕ, σχετικά με την ασφάλεια και τη στρατηγική, τις κοινωνικές πολιτικές, τις τοπικές πολιτικές και τη διακυβέρνηση, αλλά και την πολυπολιτισμική ποικιλομορφία. 

Το Θερινό Σχολείο αποτελεί μια εμβληματική δράση του νέου Κέντρου Αριστείας Jean Monnet (JMCoE) με την επωνυμία “Visu.A.L.EU” (Visualising, Analysing and Learning about EU Studies) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα τη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Κόρινθο, το οποίο ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αποτελεί δε, το μοναδικό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet από την Ελλάδα που επιλέχθηκε από την ΕΕ για συγχρηματοδότηση για την τριετία 2020-2023, στο πλαίσιο των δράσεων Erasmus+ / Jean Monnet.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Θερινό Σχολείο θα δώσουν το παρών και θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Ιουνίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: https://visualeu.org/?p=288 ή στο email: academy@visualeu.org

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο