Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

3η δράση COOPAthon στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος “COOPower"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη 3η δράση Coopathon 2-4 Απριλιου 2021.

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής 23-25 Απριλίου 2021

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμετέχει στο διακρατικό πρόγραμμα προώθησης της συνεταιριστικής και κοινωνικής οικονομίας με τίτλο «COOPower», που υλοποιείται από το British Council στην Κύπρο, ως συντονιστή φορέα  (με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου)  με εταίρους την Ελλάδα (Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης  και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τον ΕΟΠΠΕΠ και τη στήριξη του ΟΑΕΔ), και την Κροατία  (STEPRI του Πανεπιστημίου της Rijeka και τη στήριξη του Υπουργείου Επιστήμης και Παιδείας). Το πρόγραμμα υλοποιείται βάσει των δεσμεύσεων της συμφωνίας επιχορήγησης SI2.823695 με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Grant Agreement SI2.823695 with the European  Commission).

Στόχος του προγράμματος είναι η διάχυση, ανάδειξη και στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της Συνεταιριστικής και Κοινωνικής Οικονομίας, ως μιας εναλλακτικής, καινοτόμου και χωρίς αποκλεισμούς προσέγγισης,  η οποία μπορεί να συμβάλει δραστικά στην αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας, μέσω των τριών δράσεων «CΟΟPAthon» (η πρώτη  δράση με αναφορά στην ποιοτική εκπαίδευση, η δεύτερη με αναφορά στην αξιοπρεπή εργασία και στην οικονομική ανάπτυξη  και η τελευταία  με αναφορά στην υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή). Ταυτόχρονα παρέχει την ευκαιρία σε νέους ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και άνεργους να αναζητήσουν εναλλακτικές μορφές δράσης που θα τους βοηθήσουν να συνεργαστούν με άλλους νέους ώστε να δημιουργήσουν δίκτυα και να αναπτύξουν δεξιότητες, να λάβουν υποστήριξη και να αναπτύξουν σύγχρονες και καινοτόμες συνεταιριστικές ιδέες.

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας / Διεύθυνση Νεολαίας απευθύνεται σε όλες και όλους τους νέους Έλληνες ή/και διαμένοντες νόμιμα στην Ελλάδα, 18-30 ετών, με καλή γνώση αγγλικών, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την κοινωνική οικονομία και τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, αλλά και να στήσουν εικονικά τη δική τους επιχείρηση ούτως ώστε να αντιληφθούν βιωματικά τις αρχές και τις αξίες που διέπονται, καθώς  και τις λύσεις που αναδύονται από αυτή τη μορφή επιχειρήσεων.  

Νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρα 14:00.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο παρακάτω mail akatsarou@minedu.gov.gr

Έντυπο αίτησης συμμετεχόντων.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο