Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

2ο Διαδικτυακό Σεμινάριο Κινεζικών Σπουδών του Ι.Δ.Ι.Σ. με δυνατότητα υποτροφίας

Το 2ο Σεμινάριο Κινεζικών Σπουδών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μία ενδελεχή εισαγωγή στην ιστορία, στην πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το σεμινάριο έχει οργανωθεί σε δύο άξονες:

α) Το βασικό πλαίσιο, με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με την ιστορία της σύγχρονης Κίνας και τη μετεξέλιξή του ιδιότυπου «κινεζικού μοντέλου» από τις μεταρρυθμίσεις του Deng Xiaoping έως τον Xi Jinping

β) Την εξέταση ειδικών θεμάτων που άπτονται της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης και των διεθνών σχέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας: το φαινόμενο της πολιτικής ηγεσίας, το Belt and Road Initiative, την περιβαλλοντική διάσταση των κινεζικών επενδύσεων, την πανδημία και τις τεχνολογίες μαζικής παρακολούθησης κ.ά. 

Οι ομιλητές είναι καταξιωμένοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διατίθενται 16 υποτροφίες, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, σε προπτυχιακούς/-ές φοιτητές και φοιτήτριες.

Προθεσμία υποβολής της αίτησης με υποτροφία είναι η 10η Δεκεμβρίου 2021.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 (11:00 π.μ.)

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ), σχετικά με τη διεξαγωγή του 2ου, διαδικτυακού (webinar), επιμορφωτικού σεμιναρίου Κινεζικών Σπουδών από 18 έως 23 Δεκεμβρίου 2021.

Για οποιαδήποτε περεταίρω πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει να απευθύνονται στην κα Μαρία Ντέκα, τηλ.: 210 3312 325, email: deca@idis.gr.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο