Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το 1ο COOPAthon στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Τα  COOPAthons αποτελούν μία σειρά διαδικτυακών events που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος COOPower, μιας πρωτοβουλίας του British Council και της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η εμπλοκή του κοινού σε ζητήματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Κοινωνικής Οικονομίας και Συνεργατικότητας.

Το πρώτο event θα διεξαχθεί από τις 26 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

Η σειρά διαδικτυακών events COOPAthon διοργανώνεται σε Ελλάδα, Κύπρο και Κροατία από το British Council σε συνεργασία με τους εκάστοτε αρμόδιους τοπικούς φορείς. Στην Ελλάδα, με στόχο την βέλτιστη ενημέρωση των νεανικών κοινών, το British Council και η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  συνεργάζονται με τον ΕΟΠΠΕΠ και τον ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας , μέσω της συνεργατικότητας και της κοινωνικής οικονομίας. Η εμπλοκή των νέων σε συνεταιριστικά σχήματα και κοινωνικές επιχειρήσεις προτείνεται ως ένας εναλλακτικός τρόπος για τη μείωση της νεανικής ανεργίας,  και των τις ανισοτήτων στον εργασιακό χώρο καθώς και για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσίεςυπηρεσιών. Το COOPAthon επιχειρεί να κινητοποιήσει τους νέους μέσω της ποιοτικής εκπαίδευσης και της ενημέρωσής τους σε ζητήματα αξιοπρεπούς εργασίας, οικονομικής ανάπτυξης, υπεύθυνης παραγωγής και κατανάλωσης.  

Στο τριήμερο του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους νέους με ίδιες ανησυχίες, να συζητήσουν και να βρουν εποικοδομητικές λύσεις, να δημιουργήσουν δίκτυα επικοινωνίας και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να ιδρύσουν εικονικά μία επιχείρηση και να αντιληφθούν βιωματικά τις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας και της συνεργατικότητας, πάντα με την κατάλληλη καθοδήγηση από τους μέντορες του προγράμματος. Ενώ, οι κορυφαίες ιδέες συνεργατικών επιχειρήσεων θα προκριθούν στον τελικό που θα πραγματατοποιηθεί το Μάιο, όπου οι νικήτρια ομάδα του τελικού θα πραγματοποιήσει ένα study visit στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, είτε ως μέντορες, είτε ως απλοί συμμετέχοντες, μπορούν να ακολουθήσουν τους παραπάνω συνδέσμους και να ολοκληρώσουν την αίτηση τους μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.   

 

Πληροφορίες για συντάκτες

Μάριος Κούμπας, Action Global Communications, marios.k@actionprgroup.com 

Για το COOPower

Το πρόγραμμα COOPower στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τις κοινωνικές επιχειρήσεις και τα συνεργατικά σχήματα, ως εναλλακτικές, χωρίς αποκλεισμούς και καινοτόμες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση της νεανική ανεργίας και θα παρέχει πρακτική υποστήριξη στους νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Κροατία. 

Το πρόγραμμα προωθεί την αξία των κοινωνικών επιχειρήσεων και της συνεργατικότητας ως βιώσιμες επιλογές καριέρας, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει μία ομάδα νέων δημοσιογράφων που μέσα από το περιεχόμενο που θα παράγουν θα επισημάνουν την προοπτική της κοινωνικής οικονομίας και τη δυνατότητά της να δημιουργήσει θετική αλλαγή.   

Για το British Council 

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία μας βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργαζόμαστε με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. 

Το έργο μας στον τομέα της κοινωνίας βοηθά στη δημιουργία ενός κλίματος όπου πολίτες και θεσμοί θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν σε μια κοινωνία ευημερούσα, ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις, και έχει στόχο να συνδέσει τα τοπικά μας ζητήματα με αντίστοιχα διεθνή θέματα – από την κοινωνική δράση, ως τα θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και τους νέους. Πραγματοποιούμε προγράμματα σε συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς που μας παρέχουν εμπειρογνωμοσύνη σε περιοχές όπως η νεανική και η κοινωνική επιχειρηματικότητα, οι ίσες ευκαιρίες και η διαφορετικότητα, η μετανάστευση, η κοινωνική ένταξη και η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών.

Για τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων   

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχεδιάζει, συντονίζει, εποπτεύει και αξιολογεί πολιτικές, δράσεις και προγράμματα στους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της δια βίου μάθησης και της νεολαίας. 

Επίσης δια της Διεύθυνσης Νεολαίας, αποτελεί την Εθνική Αρχή εποπτείας μιας σειράς Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρωτοβουλιών για τη νεολαία.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο