Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες DAAD για έρευνα στη Γερμανία για διδάκτορες, ερευνητές, καθηγητές και επιστήμονες

Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) προσφέρει υποτροφίες σε Έλληνες, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες, ερευνητές, καθηγητές και επιστήμονες όλων των κλάδων. 

Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος φορέας χορήγησης υποτροφιών στο πλαίσιο των διεθνών ανταλλαγών φοιτητών και επιστημόνων. Από την ίδρυση της το 1925 έως σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια Γερμανούς και αλλοδαπούς φοιτητές και επιστήμονες.

Οι διαθέσιμες υποτροφίες είναι:

1. Υποτροφία παραμονής έρευνας για καθηγητές και επιστήμονες / Research Stays for University Academics and Scientists

Απευθύνεται σε: Υποψήφιους διδάκτορες όλων των κλάδων στα πλαίσια διδακτορικού το οποίο διεξάγεται στην Ελλάδα, διδάκτορες, ερευνητές και επιστήμονες που έχουν ολοκληρώσει κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και σε κάποιες περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση κάποιο βασικό πρόγραμμα σπουδών όλων των κλάδων.

Σκοπός: Εκπόνηση έρευνας σε γερμανικό πανεπιστήμιο ή εξωπανεπιστημιακό ερευνητικό ίδρυμα

Χρονική διάρκεια: από 1 έως 6 μήνες

Χρηματικό ποσό: Μηνιαίως: 850€ για απόφοιτους, 1200 € για υποψήφιους διδάκτορες και διδάκτορες. Εφάπαξ επίδομα ταξιδιωτικών εξόδων. Ιδιωτική ασφάλιση ασθενείας.

Καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων: 31 Αυγούστου (χρονική περίοδος εκτέλεσης της υποτροφίας: από 1 Φεβρουαρίου έως 15 Ιουλίου του επόμενου έτους)

Προκήρυξη

 

2. Υποτροφία παραμονής έρευνας για καθηγητές και επιστήμονες / Research Stays for University Academics and Scientists

Απευθύνεται σε: Έλληνες καθηγητές και επιστήμονες όλων των κλάδων που απασχολούνται σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή σε ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας.

Σκοπός: Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ ερευνητών και επιστημόνων και η μεταξύ τους συνεργασίας.

Χρονική διάρκεια: Καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν έρευνα για διάστημα από 1 έως 3 μήνες σε πανεπιστήμιο ή ερευνητικό κέντρο της Γερμανίας. Η παραμονή έρευνας μπορεί να λάβει χώρα σε περισσότερα από ένα φορέα αποδοχής. Δεν χρηματοδοτούνται διαλέξεις ή συμμετοχές σε συνέδρια. Δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας της υποτροφίας.

Χρηματικό ποσό: Μηνιαίως: 2.000 € για λέκτορες και επίκουρους καθηγητές και 2.150 € για καθηγητές. Εφάπαξ επίδομα ταξιδιωτικών εξόδων, εφόσον δεν καλύπτονται από την Ελλάδα ή άλλο φορέα. Αίτηση χρηματοδότησης μπορεί να υποβληθεί μόνο μία φορά ανά τρία χρόνια.

Καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων: 31 Αυγούστου (χρονική περίοδος εκτέλεσης της υποτροφίας: από 1 Φεβρουαρίου έως 15 Ιουλίου του επόμενου έτους)

Προκήρυξη

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της DAAD στην Ελλάδα: http://www.daad.gr/

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο