Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

To Start Project και το Tech Talent School συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2020 με δωρεάν μαθήματα εκμάθησης προγραμματισμού

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μία γιορτή δημιουργίας με κώδικα που στοχεύει να φέρει βασικές δεξιότητες προγραμματισμού, καλλιέργεια υπολογιστικής σκέψης και ψηφιακό γραμματισμό σε όλους με έναν διασκεδαστικό και ευφάνταστο τρόπο. Για 8η χρονιά φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού που πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 25 Οκτωβρίου 2020, εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με χιλιάδες δραστηριότητες σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για όσους τις παρακολουθήσουν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, ενώ όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τα κράτη- μέλη της ΕΕ καταχωρούνται στον  Ευρωπαϊκό χάρτη της Code Week 2020.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προγραμματισμού, το Start Project και το Tech Talent School συμμετέχουν με δωρεάν μαθήματα εκμάθησης προγραμματισμού.  Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μαθημάτων:

Start Project

  • 12/10: Visual Studio Code. Εγγραφείτε εδώ
  • 19/10: Εκμάθηση PythonΕγγραφείτε εδώ

Τα μαθήματα του Start Project θα διεξαχθούν στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Tech Talent School

  • 19/10: Εκμάθηση Scratch. Εγγραφείτε εδώ
  • 20/10: Micro: bit (STEM εκπαίδευση). Εγγραφείτε εδώ
  • 21/10: Arduino (tinkering STEM). Εγγραφείτε εδώ 
  • 26/10: Εισαγωγή στο Sway. Εγγραφείτε εδώ

Τα μαθήματα του Tech Talent School θα διεξαχθούν διαδικτυακά.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες για το 2020, αλλά και μελλοντικά, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Έλληνες Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο info@CodeWeek.eu.

Περισσότερες πληροφορίες: EU Code WeekEU Code Week GreeceEU Code Week Teachers

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο