Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ψήφισμα Φοιτητών: Ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης του ΔΟΑΤΑΠ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Οι φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), κάνουν λόγο για καταστροφικές συνέπειες όσον αφορά την απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η απόφασή του ο ΔΟΑΤΑΠ ορίζει ως προϋπόθεση για την αναγνώριση τίτλων εξ αποστάσεων σπουδών τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων, σε εξεταστικό κέντρο στη χώρα που δηλώνει ως έδρα ο εκπαιδευτικός φορέας που επιβλέπει το πρόγραμμα σπουδών. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ηδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Για το 2020-2021, βέβαια, λόγω πανδημίας, η απόφαση είναι άνευ αντικειμένου, καθώς όλες οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν online χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση των φοιτητών σε εξεταστικά κέντρα. Επίσης, όπως δεσμεύθηκε η Υπουργός Παιδείας, η απόφαση θα ανακληθεί, ακόμη και με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που δημιουργεί. 

Αναλυτικά το ψήφισμα των φοιτητών:

"Η νέα απόφαση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π, η οποία αφορά στην αναγνώριση των πτυχίων με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, έχει επιφέρει ολέθριες συνέπειες για τους φοιτητες που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς στην ουσία της, θέτει τέλος στην όποια προοπτική των φοιτητών, για επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς επίσης παραβιάζει, με τον πιο άδικο τρόπο, το δικαίωμα των πολιτών στην απόκτηση μόρφωσης Ανώτατης εκπαίδευσης.

Εμείς, οι Ελλαδίτες φοιτητές του Ανοικτού πανεπιστημίου Κύπρου, νιώθουμε διπλά απογοητευμένοι με την συγκεκριμένη απόφαση, καθώς το ζήτημα εκτός από πρακτικό, είναι και ηθικό. Η απόφασή μας να σπουδάσουμε στην Κύπρο ήταν κατά κάποιο τρόπο μονόδρομος έναντι των άλλων επιλογών, διότι δεν επιλέξαμε ένα ξένο κράτος,αλλά το ίδιο μας το κράτος! ένα κράτος ελληνικό, ένα κράτος με το οποίο μοιραζόμαστε την ιστορία, την γλώσσα, και την κουλτούρα μας!. Με λίγα λόγια επιλέξαμε να σπουδάσουμε σε ένα τόπο που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του πολιτισμού μας, που επειδη τα έφεραν έτσι οι ιστορικές συγκυρίες τα σύνορά μας είναι διαφορετικά. Αυτό όμως δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα και ας κατατάσσουμε τα ιδρύματά της Κύπρου στα "αλλοδαπά" .Η κίνηση αυτή αποτελεί προσβολή, τόσο για εμάς του Ελλαδίτες όσο και για τους Κύπριους συμπατριώτες μας.

Η αψυχολόγητη αυτή απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, θα αναγκάσει χιλιάδες φοιτητές οι οποίοι ήδη είναι σε προχωρημένο στάδιο σπουδών, να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια μόρφωσης, γεγονός που θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στο επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας, διότι με αυτήν την απόφασή σας, βάζετε εμπόδια σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να προσφέρουν τις γνώσεις τους προς όφελος του κράτους μας, ώστε η κοινωνία μας να εξελίσσεται όλο ένα σε κάτι καλύτερο και ποιοτικότερο.

Όλα τα προγράμματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι άρτια οργανωμένα και προσφέρουν αποδεδειγμένα σπουδαίο έργο στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Με την απόφασή σας αυτήν, διαχωρίζεται με τον πλέον προκλητικό τρόπο τους φοιτητες, σε δυο κατηγορίες, αυτούς της α' και αυτούς της β διαλογής! όμως δεν υπάρχουν φοιτητές β' διαλογής, είμαστε όλοι ίσοι! γιαυτό απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π ώστε να μην πάνε οι κόποι και οι θυσίες μας χαμένοι, ζητούμε από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, να πράξει τα δέοντα, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία, τόσο ως προς εμάς τους Ελλαδίτες φοιτητές, όσο και ως προς το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που αυτή την στιγμή βάλλεται από το ίδιο το ελληνικό κράτος!. Εμείς με την σειρά μας, σας βεβαιώνουμε, ότι δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να ανακληθεί η απόφαση, γιαυτό ζητάμε από τους συμπολίτες μας, να σταθούν δίπλα μας και να μας στηρίξουν με την υπογραφή τους, στο παρόν ψήφισμα."

Δείτε εδώ το ψήφισμα με τις υπογραφές. 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο