Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προσομοίωση οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Athens EU Model 2020

Tο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) ανακοινώνουν τη διοργάνωση προσομοίωσης  οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Athens EU Model 2020", η οποία θα πραγματοποιηθεί 11-14 Μαΐου 2020, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Το "Athens EU Model 2020" θα είναι μια τετραήμερη προσομοίωση δύο οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου των Υπουργών (Συμβούλιο Περιβάλλοντος). Η προσομοίωση απευθύνεται σε 70 τελειόφοιτους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια διαφόρων επιστημονικών τομέων.

Το «Athens EU Model 2020» θα είναι μια τετραήμερη προσομοίωση δύο οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου των Υπουργών (Συμβούλιο Περιβάλλοντος). Η προσομοίωση απευθύνεται σε 70 τελειόφοιτους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια διαφόρων επιστημονικών τομέων. Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν διάφορους ρόλους για να προωθήσουν τις θέσεις πολιτικής τους και να διαπραγματευτούν ως προς την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Οι ρόλοι που θα προσομοιωθούν θα είναι οι εξής:

-Ευρωπαίοι Επίτροποι

-Υπουργοί Περιβάλλοντος των κρατών-μελών

-Δημοσιογράφοι

-Εκπρόσωποι των Κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου

-Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Αρχής Περιβάλλοντος

-Εκπρόσωποι της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή

-Εκπρόσωποι περιβαλλοντικών ΜΚΟ

-Εκπρόσωποι ΜΚΟ της βιομηχανίας καυσίμων

Εντός της θεματικής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει για  «Δίκαιη μετάβαση και χρηματοδότηση», ενώ το Συμβούλιο για μέτρα για την «Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την προκήρυξη για την κατάθεση αιτήσεων, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τη δράση:

http://europedirect.eliamep.gr/prosomoiosi-organon-tis-eyropaikis-enosis-athens-eu-model-2020/

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο