Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων: Alfred Landecker Democracy Fellowship

Η Humanity in Action ξεκίνησε το πρόγραμμα υποτροφιών "Landecker Democracy Fellowship" το 2020 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Alfred Landecker. Κάθε χρόνο, το πρόγραμμα συγκεντρώνει 30 διαφορετικούς ηγέτες, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες και εστιάζουν σε ένα διαφορετικό σύνολο δημοκρατικών προκλήσεων.

Για την φετινή χρονιά, με την οικονομική υποστήριξη, τον προγραμματισμό και την καθοδήγησή του Humanity in Action, η ομάδα των #LandeckerFellows θα συνεργαστεί από τις 10 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2024

Στόχος: 

Οι Alfred Landecker Democracy Fellows αναπτύσσουν καινοτόμα έργα για την αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος δημοκρατικών ελλείψεων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στόχος είναι η οικοδόμηση μιας νέας γενιάς ηγετών με σκοπό να επιφέρουν κοινωνική αλλαγή.

Θεματική 2023: 

Το θέμα της υποτροφίας για το έτος 2023/24 είναι η Δημοκρατία και η Πολιτική της Μνήμης. Ο τρόπος που θυμόμαστε και κατασκευάζουμε το παρελθόν μας επηρεάζει την ταυτότητα, τη λήψη αποφάσεων και την οπτική μας. Διαμορφώνει ποιοι είμαστε, πώς ερμηνεύουμε από πού προερχόμαστε και τις αξίες που μας καθορίζουν.

Οι υποψήφιοι πρέπει:

1. να διαμένουν σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ, την Ουκρανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 

2. νέους επαγγελματίες που γεννήθηκαν το 1983 και μετά

3. να συμμερίζονται την αποστολή του προγράμματος για έναν πιο δίκαιο κόσμο

4. επαγγελματική εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών σε οποιοδήποτε τομέα

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για το Landecker Democracy Fellowship έως τις 6 Αυγούστου! Κάντε αίτηση εδώ.

Οι υπότροφοι θα λάβουν αρχική χρηματοδότηση (seed funding) 5.000 ευρώ καθώς και επίδομα 10.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποτροφία εδώ

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο