Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση σε Διεθνές Online Εκπαιδευτικό Συνέδριο με Δωρεάν Συμμετοχή

Η ευρωπαϊκή σύμπραξη CiELL προσκαλεί τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (καθηγητές, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές) να δηλώσουν συμμετοχή στο Συνέδριο με θέμα «Οπτικός Γραμματισμός και Οπτικές Τεχνολογίες στην Διδασκαλία, τη Μάθηση και την Ενσωμάτωση».

Το συνέδριο θα λάβει χώρα διαδικτυακά την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 με ώρα έναρξης 11.00 πμ και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέχρι και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, στο σύνδεσμο https://ciell.eu/conferenceeng/greek/.

Προτάσεις ομιλιών – παρεμβάσεων γίνονται δεκτές από την conference chair, στο emailj.sime@lancaster.ac.uk (Dr. J. Sime, LancasterUniv.). Παρακαλούμε περιορίστε την πρότασή σας σε 300 λέξεις.

Πληροφορίες στα Ελληνικά: κ. Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, alex@aktocollege.gr (AKTO College)

Περιεχόμενο:

Οι εκπαιδευτικές τεχνολογίες και η διαδικτυακή μάθηση προωθούν την οπτική μάθηση και διευκολύνουν τη δικτύωση με άτομα και πηγές. Το διεθνές αυτό συνέδριο προάγει τον διάλογο μεταξύ εκπαιδευτικών, ερευνητών, τεχνολόγων μάθησης και σχεδιαστών εκπαιδευτικών προγραμμάτων γύρω από τον τρόπο χρήσης και κατανόησης της οπτικής γλώσσας σε ολοκληρωμένο πλαίσιο, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των εκπαιδευομένων στη δια βίου μάθηση και τις απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου.

Το Συνέδριο αποτελεί ευκαιρία επαγγελματικής ανάπτυξης και σας παρέχει την ευκαιρία να μάθετε, να συζητήσετε και να μοιραστείτε εμπειρίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα κόμικς χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δικτυωθείτε με άλλα μέλη της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το συνέδριο στοχεύει στην προώθηση της έρευνας και της πρακτικής στον οπτικό γραμματισμό και τις οπτικές τεχνολογίες στη διδασκαλία, τη μάθηση και την ένταξη.

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στα κάτωθι θέματα: 

  • Χρήση κόμικς και γραφικών μυθιστορημάτων στην εκπαίδευση
  • Υποστήριξη της ένταξης με τον οπτικό γραμματισμό και τις οπτικές τεχνολογίες στην εκπαίδευση
  • Πολιτιστικές διαφορές στην οπτική γνώση και χρήση οπτικών τεχνολογιών στην εκπαίδευση
  • Θέματα προσβασιμότητας στην εκπαιδευτική οπτική επικοινωνία
  • Εκπαίδευση με νέες οπτικές τεχνολογίες (όπως εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα).
  • Θεωρία και πρακτική στη χρήση οπτικών τεχνολογιών σε εξ αποστάσεως, διαδικτυακής και ευέλικτης μάθησης
  • Περιπτωσιολογικές μελέτες οπτικής μάθησης
  • Αξιολογήσεις εργαλείων οπτικής μάθησης
  • Προοπτικές ενσωμάτωσης στη μάθηση με εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας
  • Θεωρητικά ζητήματα σχετικά με πρακτικές διδασκαλίας χωρίς αποκλεισμούς και δημοκρατικές πρακτικές διδασκαλίας.

Χρηματοδότηση

Το συνέδριο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέρος του σχεδίου «ComicsforInclusiveEnglishLanguageLearning» υπό την επιδότηση με αριθμό 2018-1-UK01-KA203-048195. Οι συμμετέχοντες φορείς είναι το LancasterUniversity (ΗΒ), Friedrich-Alexander University (Γερμανία), University of Cyprus (Κύπρος) and AKTO (Ελλάδα).

Πληροφορίες

Ιστοσελίδα: www.akto.gr
Email: information@aktocollege.gr 
Τηλ: 2105230130 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο