Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Θέσεις για πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι η κεντρική τράπεζα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν υιοθετήσει το ευρώ. Κύριο έργο της είναι η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών στη ζώνη του ευρώ και, κατά συνέπεια, η διατήρηση της αγοραστικής δύναμης του ενιαίου νομίσματος.

Έδρα: Φρανκφούρτη (Γερμανία)

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της ΕΚΤ δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών σας και να κατανοήσουν καλύτερα τι σημαίνει να εργάζονται για έναν ευρωπαϊκό θεσμό. Οι ασκούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις δραστηριότητες της ΕΚΤ και να συμβάλουν στην αποστολή της. Τα καθήκοντα που θα ασκούν θα εποπτεύονται και θα ποικίλουν ανάλογα με τη μονάδα στην οποία θα τοποθετηθούν. Για παράδειγμα, μπορεί να περιλαμβάνουν έρευνα, σύνταξη σχεδίων έκθεσης, συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων, εκτέλεση επιχειρησιακών καθηκόντων και συμμετοχή σε μελέτες ad hoc.

Η ΕΚΤ προκηρύσσει τις εξής θέσεις πρακτικής άσκησης.

​​​​Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση: Υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

Αμοιβή:

  • 1,070 ευρώ για θέσεις Traineeship μηνιαίως + επίδομα ενοικίου

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Ιστοσελίδα Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (ΕΚΤ): https://bit.ly/3c4vgaf

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο