Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει δύο νέα πρωτοποριακά προγράμματα του τομέα της Επιστήμης Δεδομένων

*Ο αναδυόμενος τομέας Επιστήμης Δεδομένων αναμένεται να δημιουργήσει ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας σε κράτη-μέλη της ΕΕ μέχρι το 2025

*Τα ακαδημαϊκά προγράμματα διατηρούν στενή συνεργασία με κορυφαίους εμπειρογνώμονες και εταιρείες του τομέα 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα προσφέρει, από το Χειμερινό εξάμηνο 2020, δύο νέα ακαδημαϊκά προγράμματα που εστιάζουν στον ανερχόμενο τομέα αιχμής της Επιστήμης Δεδομένων: ένα συμβατικής φύσεως προπτυχιακό και ένα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό.

Πρόκειται για πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών, που προετοιμάζουν τους φοιτητές για αξιοποίηση των ευκαιριών εργοδότησης σε ένα από τα δέκα πιο δημοφιλή επαγγέλματα παγκοσμίως. Ενδεικτικά, ο κλάδος Επιστήμης Δεδομένων αναμένεται να δημιουργήσει ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας σε κράτη-μέλη της ΕΕ μέχρι το 2025.

Η Επιστήμη Δεδομένων είναι ένα αναδυόμενο επιστημονικό πεδίο, που συνδυάζει δεξιότητες ποικίλων κλάδων, όπως η πληροφορική, τα μαθηματικά, η στατιστική, αλλά και δεξιότητες διαφόρων πεδίων στα οποία αυτή εφαρμόζεται. Τεχνολογίες που βασίζονται σε δεδομένα, όπως η μηχανική μάθηση, η τεχνητή νοημοσύνη, η ανάλυση μεγάλων δεδομένων, η επιχειρηματική ευφυΐα και η πρόβλεψη, έχουν σήμερα σημαντικό αντίκτυπο σε πολυάριθμους αναδυόμενους και παραδοσιακούς τομείς.

Πτυχίο στην Επιστήμη των Δεδομένων (δια ζώσης φοίτηση)

Το πτυχίο στην Επιστήμη Δεδομένων (BSc in Data Science) αποτελεί το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα Επιστήμης Δεδομένων στην Κύπρο και από τα πρώτα στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν σχεδιαστεί καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με σκοπό οι απόφοιτοι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας «εποχής των δεδομένων». Οι φοιτητές θα εντρυφήσουν σε σύγχρονες τεχνολογίες όπως η μηχανική μάθηση, η τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα, ο προγραμματισμός δεδομένων και η ιδιωτικότητα. Στο πρόγραμμα διδάσκουν έμπειροι και εξειδικευμένοι ακαδημαϊκοί, με επιστημονικό και ερευνητικό έργο αναγνωρισμένο από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι τέσσερα (4) χρόνια και η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Δεδομένων (εξ αποστάσεως)

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Επιστήμη Δεδομένων (MSc in Data Science) στοχεύει να  δώσει την ευκαιρία σε νέους και έμπειρους επαγγελματίες να ενισχύσουν την καριέρα τους αναπτύσσοντας δεξιότητες που είναι σε υψηλή ζήτηση σε πολλούς εργασιακούς τομείς. Τα μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του προγράμματος διαθέτουν ανάλογη εξειδίκευση, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε εταιρικό επίπεδο. Το Μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα αξιοποιεί μέσα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης και προσφέρεται εξ αποστάσεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο που επιτυγχάνει βαθμολογία 5 QS Stars στον τομέα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία (3) εξάμηνα και η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

Τα δύο νέα προγράμματα Επιστήμης Δεδομένων προσφέρονται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και υποστηρίζονται από το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial  Intelligence Laboratory) του Πανεπιστήμιου.

Και τα δύο προγράμματα έχουν πιστοποιηθεί από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).
 

Σχετικές Συνεργασίες και Πρωτοβουλίες

Συνεργασία με την Expedia

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει αναπτύξει ισχυρές συνεργασίες προκειμένου να προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να συνεργαστούν με καταρτισμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες εντός και εκτός Κύπρου, που δραστηριοποιούνται είτε στον ακαδημαϊκό χώρο είτε σε εταιρικό περιβάλλον. Ειδικότερα, το Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Δεδομένων θα υποστηριχθεί από ερευνητική ομάδα της εταιρείας Expedia - έναν από τους πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένους οργανισμούς στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Επιστήμονες της Expedia θα συνεισφέρουν στο πρόγραμμα διδάσκοντας μια σειρά μαθημάτων, καθοδηγώντας τους φοιτητές σε πρακτικές εργασίες και παρέχοντας δεδομένα.

Κέντρο Ανοικτών Προβλέψεων «Μακριδάκης»

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ανοικτών Προβλέψεων «Μακριδάκης», του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ορισμένους από τους κορυφαίους ηγέτες στην εφαρμογή προβλέψεων της Επιστήμης Δεδομένων, καθώς και να συμμετάσχουν διαγωνισμό προβλέψεων «Μ5». Ο 5ος διαγωνισμός προβλέψεων «Μ5» πραγματοποιείται σε συνεργασία με άλλα, κορυφαία στον τομέα των προβλέψεων, πανεπιστήμια (INSEAD και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) και με κάποιες από τις παγκοσμίως πιο ανεπτυγμένες και καινοτόμες εταιρείες που αξιοποιούν την Επιστήμη Δεδομένων (Google, Walmart και Uber).

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα σπουδών σε Data Science, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής, μπορείτε να καλέσετε στο 2112342670 ή να συμπληρώσετε το παρακάτω έντυπο και θα έχετε άμεσα όλη την πληροφόρηση από σύμβουλο σπουδών του Πανεπιστημίου!

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο