Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Κάλεσμα από τον Δήμο Αθηναίων σε καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς για την προώθηση του πολιτισμού μέσω επιμορφωτικών δράσεων

Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τη στήριξη του πολιτισμού, καλεί καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς σε φθινοπωρινά εργαστήρια που προωθούν αντίστοιχα το δημιουργικό έργο και την πολιτιστική επιμόρφωση.

- Το Εργαστήριο ΠΟΙΩ, το Maker Space του Δήμου Αθηναίων, οργανώνει τα εργαστήρια Make:ART με θέμα Σύγχρονες Τεχνολογίες και Τεχνικές Ψηφιακής Σχεδίασης και Κατασκευής. Για πρώτη φορά τα εργαστήρια απευθύνονται αποκλειστικά σε καλλιτέχνες (ζωγράφους, χαράκτες, γλύπτες, σκηνογράφους, σχεδιαστές μόδας, μουσικούς-κατασκευαστές μουσικών οργάνων κ.ά.), έχουν ελεύθερη συμμετοχή και θα υλοποιηθούν σε ολιγομελείς ομάδες των 10 ατόμων, τηρώντας όλα τα ισχύοντα μέτρα ασφάλειας και προστασίας από τον Covid 19. Κάθε εργαστήρι θα έχει συνολική διάρκεια 64 ωρών και μετά την ολοκλήρωσή του θα απονεμηθεί στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Συμμετοχής από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Οι καλλιτέχνες, ανεξαρτήτως τεχνολογικού γνωστικού υπόβαθρου, εξοικειώνονται με μηχανήματα, τεχνικές και λογισμικό σχεδίασης (όπως laser cutter, 3d printer, CNC router, modelling, διαδραστικές εφαρμογές, ρομποτική, 2D-3D σχεδιασμός κ.ά.), προκειμένου με την υποστήριξη των υπεύθυνων του Εργαστηρίου, να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο έργο εντάσσοντας τις νέες αυτές τεχνολογίες στην υπάρχουσα επαγγελματική πρακτική τους.

Το πρώτο workshop θα πραγματοποιηθεί από τις 21/09 έως τις 2/10/2020 στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΩ, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Π. Ράλλη). Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να αποστείλουν e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος μαζί με ένα συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα έως την Τρίτη 15/09/2020 στο info@athens-mms.gr.

Το Maker Space του Δήμου Αθηναίων, το Εργαστήριο ΠΟΙΩ, είναι μια σύγχρονη δημοτική δομή που προάγει ενεργά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τεχνολογική και κοινωνική καινοτομία στην Αθήνα και λειτουργεί υπό  την επιστημονική επιμέλεια του Πολυτεχνείου Κρήτης και με  την στήριξη της ΔΑΕΜ Α.Ε.

- Παράλληλα, το πρόγραμμα «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» του Δήμου Αθηναίων υλοποιεί τον κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων "Ευμάθεια" στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Ορφέως 58, Βοτανικός) για τέσσερα (4) διαδοχικά Σαββατοκύριακα, ξεκινώντας από τις 19-20 Σεπτεμβρίου, τις ώρες 10:00-17:00. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφάλειας και προστασίας από τον Covid 19. Η επιμόρφωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων, καθώς και σε παιδαγωγούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και συνδέει την εκπαίδευση με τις εικαστικές τέχνες, το χορό, τη μουσική, το θέατρο, τη γλυπτική και το λόγο. Oι επιμορφωτικοί  κύκλοι της “Ευμάθειας” έχουν ως απώτερο στόχο να προσφέρουν στους εκπαιδευτικούς μαθησιακά εργαλεία που ενθαρρύνουν τα παιδιά να ανοιχτούν στη μάθηση με όλες τους τις αισθήσεις, να αναδείξουν την αξία της υποκειμενικής κριτικής σκέψης, να ισορροπούν άφοβα μεταξύ λογικής και φαντασίας στο σχολείο και να προσεγγίζουν τη μάθηση τόσο διανοητικά, όσο και συναισθηματικά.

Οι επιμορφωτικές δράσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη συμμετοχή, έχουν συνολική διάρκεια 60 ωρών και με την ολοκλήρωσή τους, οι συμμετέχοντες  θα παραλάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Οι δηλώσεις εγγραφής σε αυτόν τον κύκλο της "Ευμάθειας" θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 15/09/2020 στο info@athens-emk.gr.

Τo Πρόγραμμα «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» του Δήμου Αθηναίων έχει ως βασικό αντικείμενο την επιμόρφωση παιδαγωγών και εκπαιδευτικών στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών για την αναβάθμιση του σχολικού χώρου και τον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Υλοποιείται από το Πολυτεχνείο Κρήτης, με την στήριξη της ΔΑΕΜ Α.Ε., και εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο επιμορφωτικού, ερευνητικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα της Διεύθυνσης Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο