Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ιαπωνία: Ρομπότ αντικατέστησαν πτυχιούχους στην ορκωμοσία τους λόγω κορονοϊού

Μπορεί σχεδόν όλες οι εαρινές τελετές αποφοίτησης στην Ιαπωνία να έχουν ακυρωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας κατάφεραν να παραλάβουν τα διπλώματά τους. Κι αυτό γιατί ήταν σε θέση παρακολουθήσουν την τελετή εξ αποστάσεως ελέγχοντας ρομπότ avatar όσο εκείνοι ήταν στο σπίτι τους.

Τα ρομπότ, που ονομάστηκαν “Newme” ήταν κατάλληλα ενδεδυμένα για την τελετή, καθώς φορούσαν τύβεννο και περίμεναν να παραλάβουν το βραβείο του "αφεντικού" τους από το Business Breakthrough University του Τόκιο.

Ο καθηγητής Shugo Yanaka, κοσμήτορας του Τμήματος Global Management του Πανεπιστημίου, μεταξύ άλλων δήλωσε "Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί φοιτητές οι οποίοι θα ήθελαν να παρευρίσκονται στην τελετή αποφοίτησης αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον νεό Κορωνοϊό." και συμπλήρωσε "Ξαφνικά σκέφτηκα την ιδέα του Avatar Graduation Ceremony".

Τα "πρόσωπα" των ρομπότ δεν ήταν τάμπλετ όπου εμφανιζόταν το πρόσωπο του πτυχιούχου που είχε συνδεθεί από το σπίτι με το λάπτοπ του. 

Ένα-ένα, τα ρομπότ "απόφοιτοι" διέσχισαν τη διαδρομή μέχρι το πόντιουμ για να παραλάβουν τα διπλώματά τους, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής τα χειροκροτούσε. Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Κένιτσι Όμαε, παρέδωσε τα πτυχία τοποθετώντας τα σε μια βάση, η οποία ήταν ενσωματωμένη στο "σώμα" κάθε ρομπότ.

"Νομίζω ότι αυτή είναι πραγματικά μια νέα εμπειρία για να πάρει κανείς το πτυχίο του από έναν δημόσιο χώρο, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στο σπίτι του λόγω της πανδημίας", δήλωσε ο Καζούκι Ταμούρα μέσω του avatar του όταν έλαβε το δίπλωμα του μεταπτυχιακού τίτλου.

Το πανεπιστήμιο ελπίζει ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση μπορεί να υιοθετηθεί και από άλλα πανεπιστήμια που προσπαθούν να αποφύγουν μαζικές συγκεντρώσεις.

Αντικατοπτρίζοντας τον ανθρώπινο κόσμο, ωστόσο, το σχολείο περιόρισε την τελετή σε τέσσερις μόνο αποφοίτους, έτσι ώστε τα ρομπότ να μπορούν να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση εν μέσω της πανδημίας.

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο