Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Η ερευνητική ομάδα DAISSy του ΕΑΠ διοργανώνει online συνεδρία με αντικείμενο την εκπαίδευση STE(A)M

Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στη συνεδρία με τίτλο “Δυνατότητες, πρακτικές και προοπτικές εκπαίδευσης STE(A)M”, η οποία εντάσσεται στις Erasmus days 2022 και θα λάβει χώρα διαδικτυακά την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 στις 17:00.

Η εκπαίδευση STE(A)M εξελίχθηκε από την εκπαίδευση STEM, όπου το "A" είναι ένας όρος που αντιπροσωπεύει τομείς όπως οι φιλελεύθερες τέχνες, οι γλωσσικές τέχνες, οι κοινωνικές μελέτες, οι φυσικές τέχνες, οι καλές τέχνες κ.λπ. και ο στόχος της είναι να ενσωματώσει τη δημιουργική σκέψη σε έργα STEM και να οδηγήσει στην ανάφλεξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των μαθητών μέσω των τεχνών. Αν και είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι βασικές ικανότητες STEM είναι κρίσιμες για την επιτυχία στις περισσότερες από τις τεχνικές, μηχανικές, ακόμη και διευθυντικές εργασίες, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι, χωρίς τις «Τέχνες», είναι αδύνατο για τους μαθητές να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Η εκδήλωση αυτή θα διαρκέσει 1 ώρα και 20 λεπτά και θα εστιάσει στην παρουσίαση έργων και δράσεων της ομάδας DAISSy στην εκπαίδευση STE(A)M. Θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση STEM/STE(A)M, όπως το πλαίσιο ικανοτήτων και το επαγγελματικό προφίλ των εκπαιδευτικών STEM/STE(A)M, ο σχεδιασμός και ανάπτυξη ενός νέου μεταπτυχιακού προγράμματος, η ανάπτυξη δεξιοτήτων εκπαιδευτών STE(A)M, η χρήση της εκπαίδευσης STE(A)M στην ειδική αγωγή, ενδεικτικά σενάρια χρήσης της στο σχολείο, ο Ευρωπαϊκός οδικός χάρτης της εκπαίδευσης κ.ά. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές/τριες από όλες τις βαθμίδες και τύπους εκπαίδευσης, ερευνητές/τριες, φοιτητές/τριες και μαθητές/τριες, και γενικά άτομα που ενδιαφέρονται για το σχεδιασμό πολιτικών και την υλοποίηση δράσεων σχετικών με την εκπαίδευση STE(A)M. 

Όποιος/α επιθυμεί να παρακολουθήσει τη συνεδρία, μπορεί να το κάνει μέσω αυτού του συνδέσμου Zoom Μeeting (Meeting ID: 898 2986 5945, Passcode: 991122).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της DAISSy:

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο