Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Φοιτητικός Διαγωνισμός για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη “Νίκος Αναλυτής”

Ο 8ος Φοιτητικός Διαγωνισμός «Νίκος Αναλυτής» ξεκινά!

Το δίκτυο CSR-HELLAS ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του 8ου Φοιτητικού Διαγωνισμού για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης #17 (Συνεργασία για τους Στόχους).

Όπως κάθε χρόνο, ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες φοιτητ(ρι)ών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελούμενες από 3 ή 4 μέλη, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι φοιτητ(ρι)ές να βρίσκονταν στο δεύτερο έτος των σπουδών τους και άνω.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε ομάδα αποτελούμενη από 3 έως 4 άτομα καλείται να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να συνεργασθούν μεταξύ τους αλλά και με τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε να συμβάλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση ουσιωδών θεμάτων βιωσιμότητας σε εθνικό επίπεδο;
  • Που θα πρέπει να επικεντρωθούν;
  • Ποια ουσιώδη θέματα επηρεάζουν;

Οι ομάδες καλούνται να εστιάσουν μόνο σε 1 από τα 4 ουσιώδη θέματα*:

  1. Απασχόληση/Συνθήκες Εργασίας
  2. Φτώχεια/Ανθρώπινα Δικαιώματα
  3. Κλιματική Αλλαγή
  4. Παραγωγή/Κατανάλωση

*Ένα ζήτημα είναι ουσιώδες όταν επηρεάζει καθοριστικά την ικανότητα μιας επιχείρησης να δημιουργεί αξία βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση, τα ουσιώδη ζητήματα είναι τα κοινωνικά θέματα που έχουν πραγματική σημασία, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις εταιρίες και χρειάζονται προσοχή και συνεχή παρακολούθηση.

Η εργασία θα υποβληθεί ηλεκτρονικά και θα αξιολογηθεί ανώνυμα από εκπροσώπους της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας με εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι νικήτριες ομάδες που θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο 2024, θα λάβουν σημαντικά έπαθλα που περιλαμβάνουν:

  1. Εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες & επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο
  2.  Laptops
  3. Αμειβόμενη πρακτική άσκηση με διάρκεια τουλάχιστον ενός μήνα σε εταιρία-μέλος του CSR HELLAS

Δηλώστε τώρα συμμετοχή εδώ ή μέσω του QR code, με ή χωρίς ομάδα, έως 4 Δεκεμβρίου 2023!

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό εδώ.

Επικοινωνία: 210-3387422, email: km@csrhellas.org / info@csrhellas.org /

Λίγα λόγια για το CSR HELLAS (Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη)

Το CSR HELLAS είναι μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000. Είναι ο εθνικός εταίρος του CSR Europe –του ηγετικού ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ)– που, εκτός από μεγάλες επιχειρήσεις-μέλη, έχει αναπτύξει και ένα δίκτυο 40 και πλέον εθνικών εταίρων σε όλη την Ευρώπη. Το CSR HELLAS εκπροσωπεί το Παγκόσμιο Δίκτυο CSR 360 στην Ελλάδα. Κύριος στόχος του είναι η προώθηση της ιδέας, των αρχών και αξιών της ΕΚΕ και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η διάδοσή τους στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία με απώτερο σκοπό την ισόρροπη επίτευξη κερδοφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Περισσότερες Πληροφορίες: CSR HELLAS – Info@csrhellas.org – 210 3387422.

Ακολουθήστε το CSR HELLAS στα Social Media: LinkedIn / Facebook / Youtube

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο