Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εξαιρετική η διεθνής κατάταξη της Ελλάδας ως προς τον αριθμό κορυφαίων επιστημόνων πληροφορικής!

Εξαιρετική η διεθνής κατάταξη της Ελλάδας ως προς τον αριθμό κορυφαίων επιστημόνων πληροφορικής!

Συγκεκριμένα η Ελλάδα είναι η 20η στον κόσμο με 58 κορυφαίους επιστήμονες το 2021 στην Επιστήμη των Υπολογιστών (Computer Science) σύμφωνα με την κατάταξη του Guide2Research.

Πρόκειται για την έβδομη ετήσια κατάταξη για την έκδοση της οποίας μελετήθηκαν περισσότερα από 6.300 προφίλ από όλο τον κόσμο. Τα κριτήρια για την κατάταξη των επιστημόνων αφορούσαν στον δείκτη επιστημονικής ποιότητας (H-index from Google Scholar), τις παραπομπές, τις βιβλιογραφικές αναφορές κάθε επιστήμονα στο διαδίκτυο, όπως επίσης και τις διακρίσεις τους έως τις 10 Μαΐου 2021. Συνολικά η κατάταξη περιλαμβάνει 58 επιστήμονες από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Οι επιστήμονες έχουν καταταγεί με βάση το πανεπιστήμιο στο οποίο υπηρετούν και όχι τη χώρα καταγωγής τους. Συνεπώς ο αριθμός των 58 επιστημόνων της Ελλάδος αναφέρεται σε επιστήμονες που εργάζονται σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα εμφανίζεται πάνω από πλουσιότερες και πολυπληθέστερες χώρες ή χώρες που έχουν πιο ανεπτυγμένη βιομηχανία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών από την Ελλάδα, όπως η Φιλανδία, η Ιρλανδία, η Εσθονία και η Ινδία.

Η κατάταξη ανά χώρα είναι στο: εδώ

Οι 58 επιστήμονες των Πανεπιστημίων της Ελλάδας που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα: https://guide2research.com/scientists/GR

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο