Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα θέσεων για εισδοχή στο Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογία για το Χειμερινό Εξάμηνο 2023, το οποίο αρχίζει στις 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Σχολή: Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών
Διάρκεια: 1.5 χρόνια (3 εξάμηνα)
Καταληκτική Ημερομηνία Αιτήσεων: 20 Σεπτεμβρίου 2023

O κύριος στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι φοιτητές ένα ισχυρό υπόβαθρο σε σύγχρονα εγκληματολογικά ζητήματα και έρευνες και να τους δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τις σύγχρονες τάσεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εγκλήματος, τις αιτίες του, καθώς και πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του. Το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές τις γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες τόσο για την ερευνητική συνεισφορά τους στον τομέα της εγκληματολογίας όσο και για τη συνέχιση της σταδιοδρομίας τους σε τομείς που άπτονται του αντικειμένου.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές αναμένεται να είναι σε θέση να:

 1. Υιοθετήσουν τις αρχές και τις πρακτικές της κοινωνικής και εγκληματολογικής έρευνας.
 2. Εφαρμόσουν τις εγκληματολογικές αρχές και έννοιες σε «πραγματικές καταστάσεις» στους τομείς της ποινικής δικαιοσύνης.
 3. Αναγνωρίσουν τον συνδυασμό διαφόρων ψυχολογικών και κοινωνιολογικών θεωριών σχετικών με την κατανόηση του εγκλήματος και της εγκληματικής συμπεριφοράς
 4. Αξιολογήσουν τη θεωρία, έρευνα και πρακτική στην εγκληματολογία.
 5. Κατανοήσουν και να αξιολογήσουν τους διάφορους τρόπους για τον έλεγχο του εγκλήματος και την πρόληψη της εγκληματικότητας.
 6. Αναλύσουν τα κίνητρα και τους παράγοντες πίσω από την παραβατική συμπεριφορά, και το πώς οι διάφοροι φορείς συνεργάζονται για να αποτρέψουν, να ανιχνεύσουν και να καταπολεμήσουν το έγκλημα.
 7. Παρουσιάζουν εις βάθος γνώσεις σχετικά με τη μεταβαλλόμενη φύση του εγκλήματος και της θυματοποίησης.
 8. Εξετάσουν τον ρόλο του θύματος στο γενικότερο εγκληματολογικό φάσμα και να αναγνωρίσουν ότι τα θύματα αποτελούν τη μισή εξίσωση ενός εγκλήματος και επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικά.
 9. Εκτιμήσουν τις διάφορες μορφές εγκλημάτων βίαιης και σεξουαλικής φύσης, καθώς και τις μεθόδους αξιολόγησης και διαχείρισης τέτοιων δραστών.
 10. Αξιολογήσουν τις σύγχρονες τάσεις στη νεανική παραβατικότητα.
 11. Αξιολογήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στην αστυνομία και την αστυνόμευση, καθώς και να συγκρίνουν τις διαφορετικές πρακτικές αστυνόμευσης.
 12. Αποτιμήσουν τον αντίκτυπο του διαδικτυακού εγκλήματος στην κοινωνία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φορείς επιβολής του νόμου παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα αφορά:

 • Απόφοιτους κοινωνικών ή/και ανθρωπιστικών σπουδών (ψυχολογία, κοινωνιολογία, εγκληματολογία), νομικής, αστυνομικών σπουδών ή άλλων συναφών κλάδων οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν εις βάθος γνώσεις στην εγκληματολογία και να ακολουθήσουν σταδιοδρομίες σε φορείς όπως: αστυνομία, σωφρονιστικά ιδρύματα, γραφεία ευημερίας, υπηρεσίες επιμέλειας ανηλίκων, συμβούλια πρόληψης εγκληματικότητας κτλ.
 • Επαγγελματίες που ήδη εργάζονται στους προαναφερθέντες τομείς και επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους σε διάφορους τομείς, όπως:

 • Υπηρεσίες επιβολής του νόμου / Αστυνομία (ως ένστολοι αστυνομικοί ή επιστημονικό πολιτικό προσωπικό). Συγκεκριμένα το προσωπικό της αστυνομίας θα επωφεληθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα όσον αφορά θέματα προαγωγών ή/και βαθμό κατάταξης στην υπηρεσία τους
 • Συμβούλια Επιτήρησης και Αποφυλάκισης
 • Σωφρονιστικά Ιδρύματα
 • Κοινωνικές υπηρεσίες
 • Έρευνα και ανάλυση για κυβερνητικές υπηρεσίες ή ιδιωτικές εταιρείες που ασχολούνται με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στα εν λόγω θέματα, όπως μέτρηση και ανάλυση της εγκληματικότητας, προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης διαφόρων ειδών εγκληματικότητας κτλ.
 • Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε συναφείς τομείς
 • Ακαδημία / Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Καταληκτική Ημερομηνία Αιτήσεων: 20 Σεπτεμβρίου 2023

Σημειώνεται πως υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για το μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως στην Εγκληματολογία.

Δηλώστε Ενδιαφέρον για Πρόγραμμα Σπουδών

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογία, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής, μπορείτε να συμπληρώσετε το παρακάτω έντυπο και θα έχετε άμεσα όλη την πληροφόρηση από σύμβουλο σπουδών του Πανεπιστημίου!

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο