Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Μεσογειακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεσογειακές Σπουδές», παρέχεται από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια:

  • της Μπολόνια (Ιταλία)
  • Inalco (Γαλλία)
  • Yaşar (Τουρκία)
  • Νεάπολις Πάφου (Κύπρος)

Κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ο διεθνής και διεπιστημονικός του χαρακτήρας. Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Αγγλική γλώσσα και είναι διάρκειας 12 μηνών (συνδυασμός δια ζώσης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας).

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην πόλη της Κορίνθου, μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα (εύκολη πρόσβαση με τον προαστιακό σιδηρόδρομο ή το λεωφορείο).

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι

  • η παραγωγή και μετάδοση εξειδικευμένων γνώσεων και γνώσεων αιχμής για τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μεσόγειο και
  • η ανάπτυξη τεχνογνωσίας, μεθοδολογιών, λειτουργικών εργαλείων και εν γένει ερευνητικών αποτελεσμάτων στο διεπιστημονικό πεδίο (αποτελούμενο από τους κλάδους της Πολιτικής Επιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων, της Κοινωνιολογίας και των Πολιτισμικών Σπουδών) των «Σπουδών Περιοχής» στη Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΜΣ εφοδιάζει τους φοιτητές με γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα πιο επίκαιρα από ποτέ και αναπτύσσει την αντίληψη της πολυπλοκότητας της επίλυσης σύγχρονων πιεστικών προβλημάτων της περιοχής όπως τις διακρατικές και εμφύλιες διενέξεις, την τρομοκρατία και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, την αυταρχική διακυβέρνηση και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την οικονομική υστέρηση και το αναπτυξιακό χάσμα «βορρά-νότου» και τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί/ες πτυχιούχοι:

  1. από Τμήματα Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής που είναι συναφή με το ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και ανθρωπιστικών επιστημών, των διεθνών σχέσεων, της νομικής και της δημόσιας διοίκησης ή άλλων συναφών γνωστικών αντικειμένων και
  2. από Τμήματα ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για συμμετοχή στο ΠΜΣ το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου 2023Δείτε την προκήρυξη αναλυτικά εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μεσογειακές Σπουδές» μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://med.pedis.uop.gr/.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο