Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διαδικτυακά σεμινάρια με τίτλο: «∆ιδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας: προκλήσεις και προοπτικές» από το Κέντρο Γλωσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου), το Κέντρο Γλωσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί σε σειρά σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων με θέμα: «∆ιδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας: προκλήσεις και προοπτικές.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στον σύνδεσμο εδώ

Πρόγραμμα σεμιναρίων

  • 31/10/2020 Σάββατο (10:00)

Η ελληνική ως δεύτερη γλώσσα: διαφοροποιημένη διδασκαλία σε τάξεις μεικτής ικανότητας Φ. Ευθυμίου

Σύντομη Περιγραφή: Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει πρακτικές διαφοροποιημένης διδασκαλίας, ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία των μανθανόντων.

  • 11/11/2020 Τετάρτη (19.00)

H διδασκαλία της ελληνικής σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία. Εφαρμογές και παραδείγματα μέσω τεχνολογίας. Π. Κοσμάς

Σύντομη Περιγραφή: Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο σεμινάριο θα συζητηθούν οι διάφορες προσεγγίσεις σχετικά με την ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στο τυπικό σχολείο και θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες εφαρμογές σε κινητες συσκευες για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας.

  • 21/11/2020 Σάββατο (10:00)

Τεχνολογικά υποβοηθούμενη διαμορφωτική αξιολόγηση: ένα πρακτικό παράδειγμα Σ. Παπαδήμα-Σοφοκλέους & Π. Βασιλείου

Σύντομη Περιγραφή: Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν παραδείγματα εφαρμογής τεχνολογικά υποβοηθούμενης διαμορφωτικής αξιολόγησης μέσα από σχέδια μαθήματος.

  • 02/12/2020 Τετάρτη (19:00)

Χρήση απλών και εύχρηστων εργαλείων εικονικής πραγματικότητας για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. A. Παρμαξή & Κ. Στυλιανού

Σύντομη Περιγραφή: Το εργαστήριο περιλαμβάνει πλοήγηση στο εργαλείο εικονικής πραγματικότητας Google Expeditions, καθώς και παραδείγματα χρήσης του εργαλείου σε μαθήματα ελληνικής για ακαδημαικούς σκοπούς.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ

∆ιάρκεια σεμιναρίου: 45 λεπτά

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο