Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Κέντρο Αρχιμήδης - Πρόσκληση συμμετοχής στο νέο Κύκλο «Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης» του ΕΚΠΑ

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Αρχιμήδης” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ που έχουν επιχειρηματικές ιδέες με στοιχεία καινοτομίας, να υποβάλλουν Αίτηση για τη συμμετοχή τους στον 7ο κύκλο Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης, μέχρι την Τετάρτη 31/01/2024.

 Η αίτηση συμμετοχής συμπληρώνεται ηλεκτρονικά εδώ.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής του Κέντρου Αρχιμήδης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ως στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, μέσω της επιτάχυνσης της επιχειρηματικής διαδικασίας από την ιδέα στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει σχεδιαστεί ένα καινοτόμο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης που υλοποιείται σε τρεις διαδοχικές φάσεις, σε συνάρτηση με το βαθμό ωριμότητας της εκάστοτε επιχειρηματικής ιδέας.

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης που παρέχεται σε Επιχειρηματικές Ομάδες με καινοτόμες ιδέες και με σημείο αναφοράς το ΕΚΠΑ, αποτελείται από ένα πλέγμα συμπληρωματικών υπηρεσιών και δράσεων, σχεδιασμένων στη βάση της μεθοδολογίας της Λιτής Επιχειρηματικής Εκκίνησης (Lean Startup).

Ο συνδυασμός παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων (workshops) σε θεματολογία σχετική με την επιχειρηματικότητα, παράλληλα με τη στήριξη από έμπειρους μέντορες και τη δυνατότητα συνεργασίας και δικτύωσης που παρέχεται με αναγνωρισμένες επιχειρήσεις, συντελούν στην αποτελεσματική υποστήριξη των επιχειρηματικών ομάδων για την μεταφορά των επιχειρηματικών ιδεών τους στην αγορά.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Η πρόσκληση απευθύνεται σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία να εξελίξουν μια επιχειρηματική ιδέα με καινοτόμα χαρακτηριστικά σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Ειδικότερα, ωφελούμενοι της πρόσκλησης είναι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και ερευνητές, μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, καθώς και απόφοιτοι του ΕΚΠΑ, έως και 3 έτη από το έτος αποφοίτησης.

Αίτηση μπορούν να καταθέσουν τόσο μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα, που αποτελούν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ, όπως έχουν προσδιοριστεί ανωτέρω, όσο και επιχειρηματικές ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), για τις οποίες πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω όροι επιλεξιμότητας, κατά περίπτωση:

  • Επιχειρηματικές ομάδες: Τουλάχιστον ένας εκ των μελών της επιχειρηματικής ομάδας να είναι και μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ, όπως έχει προσδιοριστεί ανωτέρω.
  • Νεοφυείς Επιχειρήσεις: Να ΜΗΝ έχουν συμπληρώσει τρεις (3) ή και περισσότερες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις και τουλάχιστον ένας εκ των ιδρυτών/μετόχων να είναι μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ, όπως έχει προσδιοριστεί ανωτέρω.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης και το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ:

Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 1 (Πλατεία Κλαυθμώνος), Τ.Κ. 105 61, Αθήνα
Τηλ. 210 368 9552
Website: https://archimedes.uoa.gr
Email: accelerator.archimedes@uoa.gr
LinkedIn profile

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο