Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Απόψεις αποφοίτων για το μεταπτυχιακό στη Βιοοικονομία του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Η βιοοικονομία και η κυκλική οικονομία αποτελεί τη νέα ελπιδοφόρα μορφή οικονομίας, που θα συμβάλει στους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης και θα προσφέρει ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας, για έρευνα και καινοτομία. Οι τεράστιες προοπτικές στον τομέα της βιοοικονομίας, έχουν ενισχύσει σημαντικά το ενδιαφέρον για μεταπτυχιακές σπουδές σε αυτόν τον κλάδο.

Το eduguide.gr μίλησε με απόφοιτους του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Βιοοικονομία, την Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και σας παρουσιάζει τις απόψεις, τις εμπειρίες αλλά και τις συμβουλές τους! 


Ερμιόνη Ραυτοπούλου, Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα απόκτησης γνώσης σε έναν από τους πιο αναδυόμενους τομείς της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας. Παράλληλα, συμβάλλει στην προσπάθεια ανάπτυξης μίας κουλτούρας στραμμένης στη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την έννοια του βιοεπιχειρείν.

Πέρα από τις γνώσεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο, οι εκπαιδευτικές εκδρομές, το συνεχές ενημερωτικό υλικό, η οργάνωση ημερίδων και οι επαγγελματικές ευκαιρίες μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας, κας Κοτταρίδη, δημιούργησαν ένα σύνολο από εφόδια για την εξέλιξή μου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση της διπλωματικής μου εργασίας, μου προτάθηκε η θέση Υποψηφίας Διδάκτορος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Βιολογίας, με Επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Δ. Χατζηνικολάου, με παράλληλη εργασία σε ερευνητικό πρόγραμμα.

Θα συμβούλευα νέους πτυχιούχους να δηλώσουν συμμετοχή στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό καθώς ο διεπιστημονικός του χαρακτήρας του δημιουργεί πολλές ευκαιρίες εξέλιξης και προσδίδει προστιθέμενη αξία στην υπάρχουσα, κορεσμένη γνώση που θα παρείχε οποιοδήποτε άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που εξειδικεύεται μόνο σε έναν συγκεκριμένο τομέα.


Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Διαχειριστής έργων για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Το μεταπτυχιακό στη Βιοιοικονομία ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς καθότι είναι αντικείμενο βασικό για την 4η Βιομηχανική επανάσταση, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει. Ο ίδιος ως εργαζόμενος μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ένα τέτοιο ΠΜΣ δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανένα σύγχρονο οργανισμό. Οι  σπουδές μου με βοήθησαν να εντοπίσω πιο βαθιά τα θέματα που αφορούν τα οικονομικά της ενέργειας και του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να ασχοληθώ ερευνητικά με επιμέρους ζητήματα και να εφαρμόσω στην πράξη μέσω της εργασίας μου αντικείμενα που διδάχθηκα στη διάρκεια των σπουδών μου.

Θα πρότεινα το συγκεκριμένο ΠΜΣ σε οποιονδήποτε θέλει τόσο σε ερευνητικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο να εφαρμόσει ότι πιο καινοτόμο υπάρχει σε επίπεδο γνώσης και εμπειρίας ή και να εξελίξει μια υπάρχουσα εφαρμογή. Το πρόγραμμα σπουδών ανοίγει ορίζοντες σε πολλούς τομείς των επιστημών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

 

Κωνσταντίνα Καρβέλη, Purchasing Controller στον όμιλο Aldemar Resorts 

Μέσα στο πρόγραμμα γνώρισα αξιόλογους και πετυχημένους ανθρώπους. Δεν αναφέρομαι μόνο στους καθηγητές μου αλλά και στους επιχειρηματίες που κατά καιρούς είχαν έρθει σε διαλέξεις.

Πολύ σημαντικό για μένα ήταν πως μέσα από το πρόγραμμα στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης μου δόθηκε η ευκαιρία να βρω δουλειά σε έναν από τους μεγαλύτερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό και τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα είναι ό,τι πιο καινούργιο υπάρχει και χρειάζεται η αγορά και η οικονομία.  Το μεταπτυχιακό της Βιοοικονομίας έχει να προσφέρει πολλά και σε όλους τους κλάδους. Είτε θέλετε να εργαστείτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα η Βιοοικονομία θα έχει μεγάλη ζήτηση από όλες τις επιχειρήσεις σε οποιοδήποτε κλάδο και αν δραστηριοποιούνται.

 

Το ανανεωμένο ΠΜΣ Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς δέχεται αιτήσεις για τη νέα σειρά φοιτητών του. Σε όποιο επιστημονικό πεδίο κι αν ανήκεις, το πρόγραμμα αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις εξειδικευμένη εκπαίδευση και δεξιότητες και να αποφοιτήσεις σε 3 εξάμηνα! 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστόστοπος ΠΜΣ: http://bioeconomics.edu.gr 

 E-mail: info@bioeconomics.edu.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο