Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Εξ αποστάσεως σπουδές προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου | Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), εξωστρεφές, καινοτόμο και εξειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια παρουσίας στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Το ΑΠΚΥ ανοίγει εκπαιδευτικούς δρόμους για όλους, όσοι επιδιώκουν ευελιξία στις σπουδές και προσαρμοστικότητα στις ανάγκες τους. Στο ΑΠΚΥ οι φοιτητές σπουδάζουν από τον προσωπικό τους χώρο, στον δικό τους ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορούν να διαθέσουν ανάλογα με τις άλλες υποχρεώσεις τους. 

Στα επαγγέλματα του παρόντος και του μέλλοντος με πολλές προοπτικές και ζήτηση είναι οι κλάδοι των θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών. Στις επιστήμες αυτές επενδύει το ΑΠΚΥ και ενισχύει τα προγράμματα σπουδών και την έρευνα που εκπονείται στη Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών. Στόχος της Σχολής και του διεθνούς κύρους ακαδημαϊκού προσωπικού της είναι η παραγωγή νέας γνώσης, η εκπόνηση βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και η διάχυση των αποτελεσμάτων της και η επιστημονική εξειδίκευση των φοιτητών και αποφοίτων σε τομείς αιχμής, όπως είναι η κυβερνοασφάλεια και οι τηλεπικοινωνίες, οι επιστήμες του περιβάλλοντος και η μηχανική αειφορία, η εφαρμοσμένη τηλεϊατρική, η τεχνητή νοημοσύνη και τα γνωστικά συστήματα. 

Τα τέσσερα εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Προγράμματα που προσφέρει η Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών (ΣΘΕΕ) του ΑΠΚΥ έχουν άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας και ανοίγουν επαγγελματικές προοπτικές στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα:

Όλα τα προγράμματα σπουδών προσφέρουν τις Θεματικές τους Ενότητες ως ανεξάρτητες-αυτοτελείς, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να τις παρακολουθήσει χωρίς να εγγραφεί συνολικά στο αντίστοιχο πρόγραμμα. Η Σχολή προσφέρει, επίσης, θέσεις για υποψήφιους διδάκτορες σε οκτώ (8) ερευνητικές περιοχές. 

Το ΑΠΚΥ αξιοποιεί παιδαγωγικές μεθόδους κατάλληλες για ενήλικες φοιτητές, άρτια Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης, τελευταίας τεχνολογίας εφαρμογές τηλεκπαίδευσης, εικονικά εργαστήρια και εργαλεία σύγχρονης και ασύγχρονης συνεργασίας, ώστε το έμπειρο και διεθνώς διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό να προσφέρει καθοδήγηση και συνεχή υποστήριξη στους φοιτητές. Οι σπουδές δεν απαιτούν φυσική παρουσία, καθώς και οι τελικές εξετάσεις πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα. 

Υψηλού επιπέδου έρευνα που εκπονείται στο πλαίσιο των ερευνητικών εργαστηρίων της ΣΘΕΕ (Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων, Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Κυβερνοασφάλειας και Τηλεπικοινωνιών, Υπολογιστικής Νόησης, Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας, Αλγοριθμικής Διαφάνειας) συμπληρώνει τις διδακτικές ανάγκες των προγραμμάτων σπουδών. Εικονικά εργαστήρια και καινοτόμες εφαρμοσμένες εργαλείων τηλεκπαίδευσης προσφέρουν στους φοιτητές δυνατότητες μετασχηματισμού της θεωρίας σε πράξη, πρακτικής εφαρμογής των γνώσεών τους και εξέλιξης των επαγγελματικά αξιοποιήσιμων δεξιοτήτων τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της εποχής και με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, το ΑΠΚΥ έχει προσιτό κόστος φοίτησης με οικονομικές διευκολύνσεις και διασφαλίζει μειώσεις διδάκτρων για ομάδες του πληθυσμού (π.χ. πολύτεκνοι, μονογονείς, απόφοιτοι του ΑΠΚΥ που συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο, άνεργοι). 

Η υποβολή αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ ως τις 30 Μαΐου 2023

Το ΑΠΚΥ είναι ισότιμο και ομοταγές ως προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και οι τίτλοι σπουδών που απονέμει αναγνωρίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες του.

www.ouc.ac.cy | +357 22411600/711 | admissions@ouc.ac.cy

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο