Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Θερινό σχολείο Ελλήνων Δασκάλων «Playing with protons» που θα γίνει στο CERN

Τα πειράματα CMS, ATLAS και ALICE στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής (CERN) σε συνεργασία με το Perimeter Institute και με την υποστήριξη των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών Research Infrastructure for Citizens in Europe (REINFORCE) και FRONTIERS διοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά το καινοτόμο Θερινό Σχολείο με τίτλο «Παίζοντας με τα πρωτόνια» το οποίο απευθύνεται σε όλους τους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα αλλά και σε αμιγή ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και είναι δάσκαλοι ή καθηγητές θετικών επιστημών. Το Θερινό Σχολείο, το οποίο θα παρακολουθήσουν κατόπιν επιλογής 10 εκπαιδευτικοί, θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως 28 Αυγούστου 2020 στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη της Ελβετίας. 

Επισημαίνεται ότι όλα τα έξοδα (εισιτήρια, διαμονή και διατροφή) θα καλυφθούν από υποτροφίες που παρέχουν τα έργα REINFORCE και FRONTIERS.

Στόχοι του Καλοκαιρινού Σχολείου

  • H εξοικείωση των συμμετεχόντων με την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία στο CERN, το μεγαλύτερο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο.
  • Η έμπνευση και παρακίνηση των συμμετεχόντων να μεταφέρουν τον διερευνητικό τρόπο σκέψης, την κουλτούρα διεθνούς επιστημονικής συνεργασίας και το θετικό κοινωνικό πρόσημο του CERN στους μαθητές, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως πρότυπα και πολλαπλασιαστικοί παράγοντες στην εκπαιδευτική κοινότητα και ευρύτερα στην κοινωνία.
  • Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη πρωτότυπων και συμμετοχικών εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την ενίσχυση του επιστημονικού κεφαλαίου των μαθητών και των οικογενειών τους και ειδικότερα εκείνων που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στην Ελλάδα.
  • Την ανάδειξη του ρόλου του Ελληνικού Σχολείου στη μεταφορά γνώσης και στη διάδοση της επιστημονικής έρευνας.
  • Την εξοικείωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων με την Υπεύθυνη Έρευνα και Καινοτομία (ΥΕΚ) και την επιστήμη των πολιτών.

Δομή του Καλοκαιρινού Σχολείου

  • Διαλέξεις και Q&As από μέλη της επιστημονικής κοινότητας του CERN.
  • Επισκέψεις σε πειραματικές εγκαταστάσεις του CERN.
  • Βιωματικά εργαστήρια και ομάδες εργασίας σχεδιασμού πρωτότυπων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών διάδοσης της επιστήμης.

Τα παραπάνω θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 09:00 έως τις 18:00.

Αιτήσεις και Προθεσμίες

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Καλοκαιρινό Σχολείο γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας http://cern.ch/go/nX99

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να διαβάσουν προσεχτικά τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στο Καλοκαιρινό Σχολείο πριν την συμπλήρωση της αίτησής τους. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι τα μεσάνυχτα (Ώρα Ανατολικής Ευρώπης) της 29ης Φεβρουαρίου 2020.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο protons-info@cern.ch

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο