Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Tα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δέχονται αιτήσεις

Το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε το 1989 με σκοπό την παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας σπουδών στις Πιθανότητες και τη Στατιστική. Τα μεταπτυχιακά του προγράμματα προσφέρουν εξειδικευμένη κατάρτιση στην στατιστική με εφαρμογές στην επιστήμη της εκπαίδευσης, τις φυσικές, ιατρικές και κοινωνικές επιστήμες, τα οικονομικά, την οικονομετρία και την αναλογιστική επιστήμη. 

Το Τμήμα προσφέρει τα παρακάτω μεταπτυχιακά προγράμματα: 

Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Στατιστική

Το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών στα γνωστικά πεδία:  Θεωρία Πιθανοτήτων, Θεωρία Στατιστικής Συμπερασματολογίας, Εφαρμοσμένη Στατιστική, Υπολογιστική Στατιστική και Μεγάλα Δεδομένα, Θεωρία και Εφαρμογές των Στοχαστικών Διαδικασιών.

Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Στατιστική

Το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών στα γνωστικά πεδία: Ανάλυση Δεδομένων, Βιοστατιστική, Υπολογιστική Στατιστική Μεγάλων Δεδομένων, Εφαρμοσμένες πιθανότητες.

Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ποσοτική Διαχείριση Αναλογιστικού και Χρηματοοικονομικού Κινδύνου (Διατμηματικό Πρόγραμμα με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ)

Το πρόγραμμα επικεντρώνει στα ακόλουθα γνωστικά πεδία: Στοχαστική και Στατιστική Μοντελοποίηση Χρηματοοικονομικού, Ασφαλιστικού και Αναλογιστικού κινδύνου, Τεχνικές Διαχείρισης Κινδύνου, Τεχνικές Επιλογής Χρηματοοικονομικών και Ασφαλιστικών Χαρτοφυλακίων.

Η υποβολή αιτήσεων και για τα τρία προγράμματα έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου 2022.

Αναλυτικό πλη­ρο­­φοριακό υλικό είναι διαθέσιμο στην ιστο­σε­λί­­δα του Τμήματος Στατιστικής εδώ και εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο