Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης στη διδασκαλία από τον διεθνή φορέα αξιολόγησης Times Higher Education

Δημοσιεύτηκε και φέτος η ετήσια κατάταξη Europe Teaching Rankings ως μέρος της σειράς των διεθνών κατατάξεων Times Higher Education. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από το THE European Student Survey, που έλαβε απαντήσεις από 125.000 φοιτητές σε 18 διαφορετικές χώρες.

Η γενική βαθμολογία προέκυψε από 14 ξεχωριστές κατηγορίες θεμάτων του ερωτηματολογίου, στις οποίες οι φοιτητές κλήθηκαν να δώσουν τη δική τους βαθμολογία σύμφωνα με την εμπειρία τους. Οι κατηγορίες αυτές, αφορούσαν κάθε πλευρά του τρόπου διδασκαλίας κάθε πανεπιστημίου, από τον βαθμό διάδρασής του με τους φοιτητές, μέχρι τον εξοπλισμό, τα αποτελέσματα αλλά και το περιβάλλον διδασκαλίας.Τα πρότυπα για τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, προήλθαν από τις προηγούμενες δύο κατατάξεις, το the Wall Street Journal / THE US College Rankings και το THE Japan University Rankings.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μεγάλος νικητής της φετινής κατάταξης, καθώς κερδίζει τις 17 από τις 20 πρώτες θέσεις και συνολικά 99 θέσεις στην κατάταξη, ενώ το Πανεπιστήμιο Oxford είναι στην κορυφή. Μεγάλη διαφορά έκανε και η Ισπανία φέτος, καθώς είναι η μόνη χώρα εκτός του ΗΒ με εκπροσώπηση στο top 15 με κορυφαίο το Πανεπιστήμιο Navarra στην τρίτη θέση. Η Ολλανδία επίσης έχει ανέβει, διαθέτοντας 4 πανεπιστήμια στα πρώτα 30, με μόλις 1 πέρισυ.

Όσο για την Ελλάδα, έχουμε δύο σημαντικές διακρίσεις στη φετινή κατάταξη. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στις θέσεις 101-125, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στις θέσεις 151-200!

 

Δείτε τα top 10 πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με την «Europe Teaching Rankings 2019»:

1. University of Oxford - United Kingdom,  80.9

2. University of Cambridge, United Kingdom, 80.1    

3. University of Navarra, Spain, 80.0

4. UCL, United Kingdom, 79.0

5. University of St Andrews, United Kingdom, 78.7

6. King’s College London, United Kingdom, 78.2    

7. Lancaster University, United Kingdom, 77.0

8. University of Warwick, United Kingdom, 76.9    

9. University of Bristol, United Kingdom, 76.7

10. University of Edinburgh, United Kingdom, 76.7

 

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη των καλύτερων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο