Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για φοιτητές

Το Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι το μοναδικό συνέδριο σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο που εκπαιδεύει φοιτητές κάθε βαθμίδας στα σύγχρονα οικονομικά ζητήματα της Ζώνης του Ευρώ. Αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διεπιστημονικές φοιτητικές δράσεις σε εθνικό επίπεδο, καθώς φοιτητές με οικονομικό και νομικό υπόβαθρο αποκτούν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες, μέσω βιωματικής εκπαίδευσης και συνεργασίας.

Το ΣΤ’ Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για κάθε φοιτητή. Το Συνέδριο, το οποίο στηρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, εντάχθηκε επίσημα το 2020 στο ημερολόγιο δράσεων της ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος ECB Listens για την αναθεώρηση της στρατηγικής της ΕΚΤ (Strategy Review). Περισσότερα εδώ.

Διεξαγωγή για το 2022
Θα διεξαχθεί δια ζώσης με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων από τις 9 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα και πάντοτε σύμφωνα με τους υγειονομικούς περιορισμούς για τον COVID-19.

Θεματικές 2022
Οι θεματικές που θα εξεταστούν και θα αποτελέσουν το αντικείμενο των συζητήσεων είναι οι παρακάτω:

  1. Μηχανισμός Μετάδοσης Νομισματικής Πολιτικής
  2. Πληθωρισμός (Ειδή, Μορφές, Συνιστώσες, Ιστορικά Δεδομένα και προβλέψεις)
  3. Η συσχέτιση Δημοσιονομικής και Νομισματικής Πολιτικής στην περίοδο της πανδημίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων
  4. Central Bank Digital Currency και Ψηφιακό Ευρώ

Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται αναλυτικά μέσα από έναν λεπτομερέστατο οδηγό μελέτης, τον οποίο λαμβάνουν τουλάχιστον 1 μήνα πριν το συνέδριο. Παράλληλα ενημερώνονται και έχουν την ευκαιρία να επιλύσουν απορίες μέσω των κλήσεων με την επιστημονική ομάδα της Get Involved.

Training Day
Η training Day λαμβάνει χώρα την 1η ημέρα του συνεδρίου και φιλοξενείται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου είναι αφιερωμένη σε expert talks από διακεκριμένους ομιλητές, οι οποίοι δίνουν λεπτομερείς εισηγήσεις με βάση την θεματολογία του Συνεδρίου. Παράλληλα, οι διακεκριμένοι ομιλητές (καθηγητές, εκπρόσωποι θεσμών και άνθρωποι της αγοράς) μεταφέρουν μέσω του διαλόγου με τους συνέδρους τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους ξεπερνώντας το χαρακτήρα μιας απλής διάλεξης.
Η Training Day είναι μοναδική εμπειρία για τους φοιτητές, καθώς βρίσκονται ανάμεσα σε κορυφαίους ομιλητές και έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν τα πλέον επίκαιρα ζητήματα της Οικονομικής Πολιτικής.

Ομιλητές
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως σε προηγούμενες διεξαγωγές του Συνεδρίου Προσομοίωσης της ΕΚΤ keynote ομιλητές ήταν ο κ. Στουρνάρας Ιωάννης, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, o κ. Χαρδούβελης Γκίκας, Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Μαλλιαρόπουλος Δημήτριος, Διευθυντής Οικονομικών Μελετών και Επικεφαλής Οικονομολόγος της ΤτΕ, ο κ. Ιωάννου Δημοσθένης, Senior Lead Economist στην ΕΚΤ, ο κ. Μάριος Ψάλτης, CEO της PwC Ελλάδας, η κα. Απαλαγάκη Χαρίκλεια, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τράπεζων, ο κ. Γκόρτσος Χρήστος, Καθηγητής Δημόσιου Οικονομικού Δικαίου Νομικής του ΕΚΠΑ , ο κ. Δράκος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ και αντιπρύτανης του ΟΠΑ.
Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και το προφίλ των ομιλητών του Ε’ Συνεδρίου Προσομοίωσης ΕΚΤ για φοιτητές που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2021 παρακαλώ πατήστε εδώ.

Υποστηρικτές
Το Συνέδριο υποστηρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ελληνική Ένωση Τράπεζων, καθώς και από σειρά εταιρειών οι οποίες μας τιμούν με την διαρκή τους στήριξη. Το ευρύτερο προφίλ της Get Involved αλλά και οι σταθερές συνεργασίες που έχουν δώσει στο συνέδριο χαρακτηριστικά καινοτομίας και διεπιστημονικότητας θέλουμε να δημιουργούν ασφάλεια σε εκείνους που μας εμπιστεύονται.

Σύνεδροι & Προσυνεδριακή Προετοιμασία
Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να συμμετέχει! Στόχος μας είναι η μέγιστη συμπερίληψη φοιτητών ανεξάρτητα του επιστημονικού πεδίου. Σημείο κλειδί για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου είναι η παροχή προσυνεδριακής υποστήριξης από την επιστημονική ομάδα της Get Involved, η οποία αποτελείται από διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το υλικό μελέτης (Οδηγός Μελέτης, Ευρετήριο Οικονομικών Όρων κ.α.), καθώς και οι κλήσεις προσυνεδριακής προετοιμασίας, διασφαλίζουν την υποστήριξη των συμμετεχόντων ανεξαρτήτως υποβάθρου.

Γιατί να παρακολουθήσω το συνέδριο;
Το παρόν συνέδριο είναι σχεδιασμένο να διαφέρει των υπολοίπων και να αφήνει αντίστοιχο αποτύπωμα στις γνώσεις και το βιογραφικό των συνέδρων. Προσφέρει την δυνατότητα κάθετου και οριζόντιου Networking για τους συμμετέχοντες, αναπτύσσει ενεργά τις γνώσεις και τα soft skills των συμμετεχόντων – καθώς οι σύνεδροι έρχονται σε επαφή με τα πιο απαιτητικά ζητήματα για την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ συνεδριακά καλούνται να συνεργαστούν μεταξύ τους, να συνθέσουν απόψεις και να συνδιαμορφώσουν το τελικό κείμενο συμπερασμάτων του Συνεδρίου.
Τέλος, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν όλα τα ανωτέρω οχι μέσα από ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης, αλλά τους δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουν Πιστοποιητικό Γνώσεων που θα συνδέεται με τον λογαριασμό LinkedIn και το ηλεκτρονικό βιογραφικό τους.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έως τις 21 Οκτωβρίου 2022.

Αίτηση Συμμετοχής

E-MAIL: info@gettinginvolved.gr

Περισσότερες Πληροφορίες

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο