Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και πάρε πτυχίο αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ!

Με 30 μόνιμα μέλη ΔΕΠ και 70 συνολικά διδάσκοντες, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι με διαφορά η μεγαλύτερη Νομική Σχολή στην Κύπρο, με πανεπιστημιακούς που έχουν σημαντικές επιστημονικές δημοσιεύσεις και διεθνή αναγνώριση και την πιο πλούσια δράση από οποιαδήποτε Νομική Σχολή στην Κύπρο.

Το πτυχίο νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι το πρώτο πτυχίο κυπριακού πανεπιστημίου που αναγνωρίστηκε από το κυπριακό Νομικό Συμβούλιο και γίνεται δεκτό για άμεση εγγραφή των αποφοίτων ως ασκούμενων δικηγόρων στην Κύπρο, ενώ πολλοί απόφοιτοί του έγιναν δεκτοί από τους ελληνικούς δικηγορικούς συλλόγους και δικηγορούν στην Ελλάδα. Αναγνωρίστηκε επίσης από τους αρμόδιους φορείς άλλων κρατών, τόσο στην ΕΕ, όσο και διεθνώς.

Με 25 χρόνια εμπειρία στην παροχή νομικής εκπαίδευσης, το πρόγραμμα νομικής είχε μέχρι σήμερα εκατοντάδες αποφοίτους νομικής που διαπρέπουν επαγγελματικά στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες.

Διάρκεια σπουδών: 4 έτη

Τίτλος Σπουδών: Πτυχίο Νομικής

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική και Αγγλική

Μέθοδος Φοίτησης: Πλήρης ή Μερική Φοίτηση

Σκοπός του προγράμματος είναι να καταστήσει τους φοιτητές γνώστες των διαφόρων πτυχών της νομικής επιστήμης και να τους εφοδιάσει με τα αναγκαία ακαδημαϊκά προσόντα ώστε να είναι σε θέση να ασκήσουν το δικηγορικό επάγγελμα ή να εργαστούν ως νομικοί σύμβουλοι σε ιδιωτικούς ή δημόσιους οργανισμούς ή και ως συμβολαιογράφοι.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εμβάθυνση σε θεμελιώδεις και εξειδικευμένους τομείς της νομικής επιστήμης, οι οποίοι έχουν σημαντική θεωρητική και πρακτική σημασία και η κατανόηση της νομικής μέσα σε ένα συγκριτικό ευρωπαϊκό περιβάλλον ως αυτό έχει διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον πλεονεκτήματα:

  • Καινοτόμα προγράμματα σπουδών, τα οποία διδάσκονται από κορυφαίους ακαδημαϊκούς νομικούς και μάχιμους δικηγόρους στην Κύπρο
  • Συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου του Ιδρύματος Τσάτσου και το University of London External
  • Εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας (π.χ. εικονική δίκη, ηλεκτρονικές πλατφόρμες υποστήριξης, διαφάνειες, ηλεκτρονικές πηγές).
  • Επιλογή πλήρους ή μερικής φοίτησης, ανάλογα με το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις των φοιτητών
  • Σπουδάζεις στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Κύπρου:

❖ 12.000+ φοιτητές από 70+ χώρες

❖ #91 στην περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA Region), σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings

❖ Ανάμεσα στα 201-300 πανεπιστήμια στον τομέα «Ποιοτικής Εκπαίδευσης», σύμφωνα με την εναρκτήρια κατάταξη του Times Higher Education (THE) University Impact Rankings

❖ 20 κτίρια σε μια σύγχρονη πανεπιστημιούπολη και υπερσύγχρονες φοιτητικές εστίες

❖ 400+ πανεπιστημιακοί εταίροι για την κινητικότητα των φοιτητών

❖ Μέλος του European Universities Association και του Association of Commonwealth Universities

 

και Ελληνικό Δίκαιο!

Στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι φοιτητές παρακολουθούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια πλήρες πρόγραμμα Ελληνικού Δικαίου επί όλων των γνωστικών αντικειμένων, το οποίο οδηγεί στην απονομή του δόκιμου τίτλου πτυχίου Νομικής, όπως δηλαδή του τίτλου σπουδών των Ελληνικών Νομικών Σχολών

Οι τίτλοι σπουδών Νομικής των εξ Ελλάδος αποφοίτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχουν τύχει αξιολόγησης και αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ και μάλιστα ήταν τα πρώτα χρονολογικά πτυχία νομικής κυπριακού πανεπιστημίου που αναγνωρίστηκαν, εδώ και μια σχεδόν δεκαετία, από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμα και αντίστοιχα των πτυχίων νομικής των ελληνικών πανεπιστημίων.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι εξάλλου αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ομοταγές προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και απόφοιτοι του έγιναν δεκτοί από τους ελληνικούς δικηγορικούς συλλόγους και δικηγορούν στην Ελλάδα.

Τί λένε οι απόφοιτοι Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας:

«Θεωρώ το πτυχίο Νομικής που απέκτησα από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μια εμπλουτιστική εμπειρία. Οι καθηγητές ήταν αξιόλογοι, και πρόθυμοι να συνδράμουν σε κάθε μας προβληματισμό. Εκτίμησα ιδιαίτερα τον αριθμό μαθημάτων επιλογής, που μου επέτρεψε να εστιάσω στο νομικό πεδίο που ακολουθώ τώρα. Είχα επίσης την τύχη να επιλεχθώ για τη Μονάδα Νομικής Κλινικής του UNIC, όπου είχαμε επεξεργαστεί λύσεις για τη δικαιοσύνη ανηλίκων, οι οποίες παρουσιάστηκαν εν τέλει στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή. Εν ολίγοις, θα έλεγα ότι πέρασα τέσσερα συναρπαστικά και δημιουργικά χρόνια. Θα σύστηνα ανεπιφύλακτα τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας». Tea Despot, Νομική, Τάξη του 2016

 

Αν κι εσύ θέλεις να σπουδάσεις Νομική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και ένας ακαδημαϊκός εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου για να σε ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει, τα δίδακτρα, τη διαδικασία εγγραφής, καθώς και για όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο